slogan

Even voorstellen: dit is Team Cambridge

::

De toer die prins William en prinses Kate vorige week door Polen en Duitsland maakten, was een groot succes. Maar shinen doe je niet in je eentje, daar hebben de Cambridge'jes een heel team voor.

Naast beveiliging gaat er op een royal tour ook een riante entourage mee aan regelneven en assistenten en minimaal drie mensen om met de pers te dealen. We selecteren even de kopstukken voor je, die het stel helpen van al hun (werk)bezoeken een succes te maken.

© English Embassy Berlin / Kensington Palace

Helemaal links: Katrina McKeever, voorheen werkzaam bij de politie, sinds 2013 Senior Communications Officer.

Voorste rij, tweede van rechts: Natasha Archer, Kate's stylist (en getrouwd met 'onze' hofffotograaf Chris Jackson) is degene die net zolang zoekt tot ze een pakje in Pools rood vindt of een jurk met iets wat voor een Duitse adelaar kan doorgaan, in verband met Diplomatic Dressing. 'Tash' springt ook bij als persoonlijk assistent. 

Voorste rij helemaal rechts: persoonlijk kapper Amanda Cook Tucker. Gespecialiseerd in de Chelsea Blowdry, drijvende kracht achter het kortere haar van Kate, briljant in pluismanagement bij vochtig weer. Haatte de pony die Kate na de geboorte van Charlotte liet groeien en wist niet hoe snel ze die weg moest werken.  

© English Embassy Berlin / Kensington Palace

Achterste rij, derde van links: gokje, maar we denken dat dit Sophie Agnew is, de opvolger van Rebecca Deacon, privé secretaresse en rechterhand van Kate, de hoogste in de hiërarchie van Team Kate.  Sophie was hiervoor assistent van Rebecca. Haar specialiteit is – naast álles regelen -  bloedernstig kijken, onzichtbaar op de achtergrond staan en bijvoorbeeld cadeautjes en bloemen van Kate overnemen, zodat die haar handen vrij heeft.

Achterste rij, vierde van links: Miguel Head, privésecretaris van William. Bij werkbezoeken staat Williams telefoon op stil of uit. Stel dat de Queen haar kleinzoon toch iets te melden heeft, dan komt dat binnen bij Miguel die zijn baas hiervan onmiddellijk op de hoogte stelt.

© English Embassy Berlin / Kensington Palace

Achterste rij achter William met baardje: Jason Knauf is de communicatiesecretaris die moet zorgen voor zo veel mogelijk positieve publiciteit, en missertjes zo snel mogelijk onder het royal tapijt moet vegen.  

© Getty Images

Achterste rij, derde van rechts: nanny Maria Teresa Turrion Borrallo, gespecialiseerd in het voeren van eendjes en het afleiden tijdens prinselijke peuterpuberale driftbuien. Afkomstig van Norland College, de opleiding voor elitenanny's.  

Lees ook: 

 

Openingsbeeld © Chris Jackson / Getty Images