Binnenkijken bij Mari van de Ven: ‘Ik kocht een riant huis, maar toen bleek dat ik meer van knus hou ’

Kleurrijk & origineel. Het Amsterdamse appartement van Mari van de Ven (60) is een lust voor de zintuigen.
Binnenkijken bij Mari van de Ven: ‘Ik kocht een riant huis, maar toen bleek dat ik meer van knus hou ’

Kleurrijk & origineel. Het Amsterdamse appartement van Mari van de Ven (60) is een lust voor de zintuigen. Beau Monde sprak met de topvisagist en -kapper over zijn liefde voor moois (in elk opzicht). “Aan de haat en nijd in mijn wereldje doe ik niet mee. Ik gun iedereen het beste.”

tekst SANDRA TEN BRINK foto’s DARIO & MISJA styling DANIËLLE DINKGREVE

Beau Monde is in veel huizen geweest, maar zelden zagen we zo’n eclectische en originele inrichting als bij Mari. Voor deze topvisagist en -kapper geen eettafel waar het Trend - hopper-prijskaartje nog aan hangt, vier bij elkaar passende kandelaars van Loods5 of zwart-witposters van Marilyn Monroe en de Rat Pack. Mari: "Ik hou van tegenstellingen, zoals antiek barok combineren met super - modern. Wat je hier ziet, is een verzameling van jaren. Kunstwerken van vrienden. Vintage vondsten. Accessoires die ik meenam van mijn reizen. Parels die ik ontdekte bij antiekwinkels. Aan alles kleeft een herinnering. Neem de lading bonte kussens op de bank. Gevonden toen Yolanthe in Istanbul woonde, daar een feest gaf en ik nog een paar dagen bleef om te shoppen."

Mari, die als kind niet met auto’s, maar met poppen speelde en ‘de meisjes’ wekelijks voorzag van een nieuwe coupe, zit al 35 jaar in het kappers - vak. “Mijn moeder wilde als tiener kapster worden, maar zag er toch vanaf. Haar advies: Mari, je gaat het niet doen, er is geen droog brood in te verdienen. Maar ze heeft een eigen - wijze zoon: wat ik in mijn hoofd haal, moet gebeuren.” Nederland leerde Mari halverwege de jaren negentig kennen toen hij in ‘Koffietijd’ metamorfoses ging doen. Sindsdien is de Brabander, die inmiddels alweer vele jaren in de hoofdstad woont, niet meer weg te denken uit onze showbizz.

       Dit bericht bekijken op Instagram             

Nu in de @beaumonde.nl binnenkijker bij me thuis #mua #hair #lanzalove #zoskinhealth fotograaf @dario_misja styling @danielledinkgrevestyling kleding @labelsfashion @tenbrinksandra @haarateliermari @mariacademy @faydoneway

Een bericht gedeeld door Mari van de Ven (@marivandeven) op

Er zijn zoveel kappers in Nederland, toch zijn er slechts enkele landelijk bekend. Waarom Mari wel en een ander niet? “Je moet vakbekwaam zijn,” klinkt het vlotjes. “Op het juiste moment op de juiste plaats zijn. Én een prettige persoonlijkheid hebben. Niemand wil met een stuk chagrijn werken. Bij mij is het: what you see, is what you get. Ik hou niet van faken. Ik benader iedereen hetzelfde. Vind het net zo leuk om prinses Stéphanie van Monaco – tussen de bodyguards – op te maken als een onbekende vrouw voor ‘Koffietijd’. Heb met Antje Monteiro, die elke maand van Utrecht naar Den Bosch rijdt om geknipt en geverfd te worden, net zulke persoon - lijke gesprekken als met Cora van Nieuwenhuizen, onze minister van Infrastructuur en Waterstaat, en al twaalf jaar een vaste klant.”

Mari kijkt terug op een lange carrière en tal van bijzondere ontmoetingen. Er waren eenmalige klussen met diva’s als Adele en Jennifer Lopez. Maar ook jarenlange samenwerkingen met nationale vedettes als Yolanthe en Tatjana.

ZO WOON JE ALS MARI

• Spiegels met veel versieringen en ornamenten zijn een must. Net als kroonluchters.

• Combineer oud met nieuw. Mix een antieke tafel met moderne stoelen, hang een vintage spiegel boven een fauteuil van nu en plaats een strakke bank voor een retro dressoir.

• Houd de basis (wanden, vloeren en plafonds) neutraal. Zie dit als wit canvas dat je gaat invullen met items uit verschillende ontwerpperiodes, met verschillende stijlen, kleuren en materialen.

• Vergeet koelkastmagneten. Voortaan neem je van elke reis / citytrip / vakantie iets kunstzinnigs mee.

Meer lezen over Mari? Je leest het in de nieuwe Beau Monde! Ligt nu in de winkel, of je bestelt 'm hier (met korting).

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f0575576ad46', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws