Glamour met een knipoog

Uitnodiging: Bak live mee met Miljuschka!

Bakken maar!

Uitnodiging: Bak live mee met Miljuschka!

Er is geen beter moment om Flora Plant te proberen dan met Pasen. Verheug je je nu al op paasstol met roomboter? Smeer dan eens een smeuïg laagje Flora Plant op je brood. Zin om zelf taart maken?

Aangezien samen bakken veel leuker is, nodigt culi queen Miljuschka Witzenhausen je uit om online live met haar mee te bakken op Tweede Paasdag. Om twee uur ‘s middags laat de chef van onder andere 24 Kitchen op Instagram en Facebook zien hoe makkelijk en lekker je kunt bakken. Loopt het water je nu al in de mond? Haal dan onderstaande ingrediënten in huis.

Tune in op maandag 13 april om 14.00 uur op Instagram of op Facebook

Ingrediënten

Voor de cake

45 gr Flora ongezouten, gesmolten

1 tl vanille extract

180 ml water

300 gr bloem

300 gr suiker

1,5 tl baking soda

2 grote eieren

100 gr bramen (vers en/of bevroren)



Frosting

300 gr Flora gezouten, op kamertemperatuur

180 gr poedersuiker

180 gr witte chocolade

Vers bietensap, ongeveer 3 eetlepels 

  • Vet een rechthoekige bakvorm van 20 x 30 cm in met Flora en bekleed met bakpapier. Zorg dat de randen eroverheen hangen. Die heb je straks nodig om de cake uit de vorm te tillen. De cake in de vorm die in dit recept is gebruikt wordt niet heel hoog dus als je hem liever hoger hebt dan moet je de verhoudingen aanpassen.
  • In een mengkom klop je samen de bloem, suiker, baking soda en het zout. Voeg het water toe plus de eieren, de Flora en een snufje zout.
  • Pureer de bramen en zeef de pitjes eruit. Doe de gepureerde bramen door het beslag
  • Giet het beslag in de bakvorm en strijk glad indien nodig. Zet in de oven voor ongeveer 25-30 minuten of tot een houten prikker er schoon uitkomt.
  • Laat de cake eerst in de vorm nog een minuut of tien koelen, haal hem dan met het papier eruit en zet op een cakerek om volledig af te koelen.

Frosting

  • Voor de frosting doe je de Flora samen met de poedersuiker in een kom en dit klop je licht en romig.
  • Smelt de witte chocolade au bain-marie, laat heel even afkoelen en giet dan bij de frosting. Klop door tot je een mooi romig geheel hebt.
  • Verdeel de frosting nu over 4 kommen. In de eerste kom doe je 2,5 tl bietensap. In de volgende doe je 1 tl, in de volgende ½ tl en in de laatste een ¼ tl bietensap.
  • Klop het bietensap goed door de frosting zodat je een egaal geheel hebt in vier verschillende tinten.
  • In het midden van de – volledig afgekoelde – cake doe je de donkerste kleur diagonaal over de cake. Aan beide kanten daarvan doe je wat van de tweede kleur, dan de derde en je eindigt met de lichtste kleur aan de punten.
  • Neem nu een kleine spatel en ga met de spatel van punt tot punt terwijl je strepen trekt in het verlengde van de kleuren zodat ze een beetje in elkaar overlopen.
  • Bedek de cake aan een kant met de bramen en doe de viooltjes ertussen.
  • En klaar is de lekkerste bramencake ooit!

En... bakken maar!