Over de eetgewoonten van prinses Diana en haar favoriete toetje...
LEES OOK: De jonge jaren van prinses Diana
Toen prinses Diana lid was van de koninklijke familie, had ze een aantal van de beste en meest ervaren chef-koks die eten voor haar maakten, en fans over de hele wereld zijn nieuwsgierig naar haar favoriete maaltijden.
Chef-kok Darren McGrady, die voor alle royals kookte, van Diana en koningin Elizabeth II tot prinsen William en Harry, deelt het dessert dat de People's Princess het lekkerst vond en zijn recept zodat iedereen het thuis kan maken.
McGrady was meer dan een decennium kok in Buckingham Palace voordat hij naar Kensington Palace verhuisde en de persoonlijke chef van de prinses werd.
Voordat ze haar dieet omgooide, was er een tijd dat Diana ongezond at (boulimia) en McGrady verklaarde dat hij niet zal onthullen wat hij toen voor haar kookte.
"Ik heb nooit gepraat over het eten dat ik toentertijd voor haar bereidde, de bizarre dingen waar ze om vroeg, en ik zou het ook nooit maar dan ook nooit willen, ik denk niet dat het goed is".
De voormalige koninklijke chef heeft enkele van Diana's favorieten gedeeld, uit de tijd dat ze een gezonde eter werd, en wat ze echt lekker vond om te eten met haar zonen. "Brood en boterpudding waren haar favoriet. Ze kreeg af en toe een kleine portie en alleen als William en Harry thuis waren; ze zou er niet om vragen als ze alleen was," herinnerde McGrady zich.
Om het thuis te maken, heb je nodig:
- 12 sneetjes witbrood met de korstjes verwijderd
- 1,5 stokjes ongezouten boter, verzacht
- 9 grote eierdooiers
- 3/4 kopje suiker
- 2 theelepels vanillepasta (te vinden op Amazon of in een speciaal zaak)
- 1/2 kopje volle melk
- 2 kopjes slagroom
- 3 oz gouden rozijnen
- 3 oz geraspte amandelen, geroosterd (optioneel)
- 1/4 kopje Amaretto
- 1 theelepel poedersuiker
- Week de rozijnen in Amaretto met plasticfolie voor minimaal zes tot acht uur (indien mogelijk een nacht).
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Snijd vervolgens 4 sneetjes brood in 1,5cm/1,5 cm dobbelstenen en verdeel het in blokjes-gesneden-brood over de bodem van een braadpan.
- Strooi de rozijnen over de broodblokjes en giet ook de resterende vloeistof erover.
- Snijd de resterende 8 sneetjes brood diagonaal doormidden en snijd vervolgens elke half sneetje diagonaal doormidden om 4 gelijkmatige driehoeken per plak te maken.
- Doop de driehoeken in de boter en verdeel ze over de rozijnen.
- Giet de overgebleven boter over de bovenkant van het brood.
- Klop vervolgens de dooiers, vanillepasta en suiker in een grote kom tot alles gemengd is.
- Breng de melk en de room aan de kook in een zware pan op hoog vuur en giet de hete mix op de eierdooiers, terwijl je het mengsel constant omschept.
- Giet het warme eiermengsel over het brood, zorg ervoor dat al het brood bedekt is en leg het gecoate brood 20 minuten opzij zodat het eimengsel in het brood kan trekken.
- Plaats de ovenschaal halverwege de zijkanten van de ovenschaal in een braadslede gevuld met heet water en bak 30 tot 45 minuten op het middelste rek in de oven, of tot de bovenkant goudbruin is.
- Haal het gerecht uit de oven en besprenkel met de extra suiker.
- Rooster (of gebruik een crème brûlée-brander) om de suiker te karamelliseren.
- Bestrooi met de geroosterde gesneden amandelen en met poedersuiker.
- Laat het geheel afkoelen.
- Je kunt het warm serveren met een kan room en wat verse bessen.
Geen caloriearm toetje, maar wél de moeite waard.
BRON: CHEATSHEET, Today