Tips om je weerstand te verhogen

Kleine disclaimer: wat wij schrijven is niet medisch onderlegd noch bewezen, maar dit is wat wíj doen om onze weerstand te verhogen en wie weet helpt dit jou ook een beetje...
Tips om je weerstand te verhogen

Kleine disclaimer: wat wij schrijven is niet medisch onderlegd noch bewezen, maar dit is wat wíj doen om onze weerstand te verhogen en wie weet helpt dit jou ook een beetje...

LEES OOK: Dit gezonde ritueel laat je van binnenuit stralen

Met een hoge weerstand voorkom je griepjes of kun je ze beter tackelen. Nu we allemaal kans hebben om het coronavirus te krijgen, is het daarom des te belangrijker om goed voor ons te zorgen. Nogmaals: wij claimen niet dat je het virus hiermee niet kunt krijgen, dit zijn enkel onze tips om zo gezond mogelijk te worden/blijven.

1. Allereerst de microbiota

De slijmvliezen in de darmen, luchtwegen en urinewegen worden bewoond door miljoenen bacteriën. Microbiota verhinderen dat ziekteverwerkkers zich in ons lichaam ontwikkelen . Slecht voor je weerstand is: veel stress, gebruik van veel geneesmiddelen en alcohol. In Yakult zitten L. casei Shirota bacteriën die levend in de darmen aankomen, wat ontzettend goed is voor het herstellen of aanvullen van de gezonde bacteriën in je darmen.

2. Vezels

Deze zijn een goede voedselbron voor de microbiota in je darmen. De hoeveelheid vezels in een voedselproduct is terug te vinden bij de voedingswaarden.

3. Vitamine D

Zorg ervoor dat je voldoende buiten komt en in de zon zit, zodat je lichaam vitamine D aanmaakt. Op momenten dat je veel binnen zit, is aan te raden om extra vitamine D te slikken. Ook vette vis en eieren zijn goed voor de aanmaak hiervan. 

4. Koud douchen

Koud (af)douchen zou moeten zorgen voor een hogere weerstand, een mooie huid en een beter figuur. Daarbij merk je, dat wanneer je onder die koude douche vandaan komt, je lichaam je meteen weer warm maakt. Een goede manier dus om alles weer even te resetten  en op den duur kosten te besparen (omdat je kachel dan niet meer op 25 graden hoeft te staan).

BEELD: iStock

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f2b0b5338a11', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws