doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Beau Culinair: Banaan-Noten-Sesamrepen

Snack attack!
@media (max-width: 679px){#fig-614540dc74a77 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-614540dc74a77 img{#fig-614540dc74a77 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-614540dc74a77 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-614540dc74a77 img{#fig-614540dc74a77 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-614540dc74a77 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-614540dc74a77 img{#fig-614540dc74a77 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-614540dc74a77 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-614540dc74a77 img{#fig-614540dc74a77 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Beau Culinair: Banaan-Noten-Sesamrepen

Alweer op strooptocht naar iets lekkers? Deze powerrepen zijn makkelijk te maken en heel vullend. Ideaal dus als de noot aan de vrouw is. Snack attack!

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Dit recept komt uit de nieuwste editie van ‘Heel Holland bakt mee’, vol heerlijke baksels (zelfs met groente!). Je kunt je eigen bak-skills testen met de technische opdrachten of juist oefenen met een toegankelijk recept, met dit boek weet iedereen hoe het moet!

INGREDIËNTEN

• 100 g havervlokken

• 2 el kaneel

• 150 g pindakaas

• 3 el honing

• 3 rijpe bananen

• 50 g (vlies)pinda’s

• 150 g gemengde noten (walnoten, hazelnoten en pecannoten)

• 2 el sesamzaad

• 2 el chiazaad

• 2 el pompoenpitten

• 100 g pure chocolade (72% vaste cacaobestanddelen)

BAKGEREI

• bakblik van 20 x 20 cm

• bakpapier

• keukenmachine

• cornetje

BEREIDING

1 deeg maken Verwarm de oven voor tot 180°C. Bekleed het bakblik met bakpapier. Doe de havervlokken in de keukenmachine en maal tot meel. Voeg de kaneel, 100 g pindakaas, honing en 2-3 eetlepels water toe en meng erdoor. Druk het deeg in het bakblik en maak het mooi glad.

2 aanvullen Pel de bananen, doe ze in de keukenmachine en maal ze met de rest van de pindakaas glad. Verdeel het mengsel over het deeg en bestrooi met de pinda’s, gemengde noten, sesam- en chiazaad en pompoenpitten.

3 bakken Bak de koek in het midden van de oven in ca. 35 minuten goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de noten te donker worden. Neem uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Laat vervolgens minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

4 afwerken Snijd de koek in repen. Smelt de pure chocolade au bain-marie. Giet de chocolade in een cornetje en spuit zigzag over de repen. Tip: te veel gedoe om een cornetje te vouwen van bakpapier? Knip dan een puntje uit een plastic zakje.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws