doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Kirsten Schilder: ‘Nick negeerde mij volledig, dat bleek zijn versiertruc te zijn’

Zoals haar Nick vooral bekend is als helft van duo Nick & Simon, zo is Kirsten Schilder (36) vooral bekend als vrouw van. Geeft niks, ze zorgt met liefde voor de basis.
@media (max-width: 679px){#fig-61454db9a1ac4 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61454db9a1ac4 img{#fig-61454db9a1ac4 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-61454db9a1ac4 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61454db9a1ac4 img{#fig-61454db9a1ac4 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-61454db9a1ac4 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61454db9a1ac4 img{#fig-61454db9a1ac4 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-61454db9a1ac4 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61454db9a1ac4 img{#fig-61454db9a1ac4 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Kirsten Schilder: ‘Nick negeerde mij volledig, dat bleek zijn versiertruc te zijn’

Zoals haar Nick vooral bekend is als helft van duo Nick & Simon, zo is Kirsten Schilder (36) vooral bekend als vrouw van. Geeft niks, ze zorgt met liefde voor de basis. Een tour langs de  Volendamse plekken die hun liefdesgeschiedenis illustreren. “Nick dacht vast: mooi plekje voor een eerste kus.”

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

tekst THEA TIJSSEN foto’s DARIO & MISJA styling DANIELLE DINKGREVE, FAY TAHIRI (ASS.) visagie BART BROM 

KERMIS: DE ONTMOETING

‘Ik dacht:  wow, dit is ’m’

We schrijven september 2005. De verkering van Kirsten was net uitgegaan, en het laatste waar ze behoefte aan had, was een bezoek aan de kermis. Ook al is dat in Volendam hét event van het jaar. “Mijn vriendin Christy belde me en vroeg of ik toch meeging. Ik sputterde tegen: ‘Het is net uit, ik ga echt niet mee.’ Christy was vastberaden: ‘Ik sta al met een taxi voor je deur, dus je stapt maar in.’ En daar gingen we: make-up en alles mee in de auto, want voor opmaken had ik nog geen tijd gehad. Het werd een fantastische avond in een grote feesttent op het recreatieterrein Slobbeland. Ineens kwam er een waanzinnig knappe jongen de tent binnenlopen. Hij lachte en ik dacht: wow, dit is ’m. Dat was dus Nick. Toen hij ook nog rechtstreeks op ons afliep, maakte m’n hart een sprongetje. Zijn lach bezorgde me meteen de kriebels! Maar Nick liet mij vervolgens volledig links liggen om in gesprek te gaan met Christy! Ik vond het jammer dat ’ie geen interesse in me toonde. Tijdens het gesprek zag ik hem wel steeds kijken… Bleek het achteraf Nicks versiertruc te zijn geweest om mij te negeren.”  Misschien niet de meest sympathieke, maar wel een succesvolle truc, want ze wisselden nummers uit en niet lang daarna hadden ze hun eerste date. Nick was in die tijd nog niet doorgebroken met Nick & Simon. “Hij studeerde economie en ik zat op de iPabo, want ik wilde lerares worden. Ik deed mijn studie versneld en in deeltijd en werkte daarnaast bij een naschoolse opvang om zo ervaring met basisschoolkinderen op te doen. De beginperiode van Nick & Simon heb ik echt met hem meegemaakt. Toen we al een tijdje samen waren, belde Nick me op een avond op: ‘Ik trek het niet meer om ’s nachts te studeren, omdat ik me de rest van de tijd volledig richt op Nick & Simon. Wat zal ik doen?’ Hij vertelde me dat hij overwoog te stoppen met zijn studie. En waarschuwde me dat als Nick & Simon geen succes zou worden, we het financieel voorlopig niet zouden redden om te gaan samenwonen. ‘Of we moeten het doen met jouw leerkrachtsalaris. Sta je daar achter?’ Dat moment staat me nog  zó helder voor de geest. Natuurlijk stond ik daar achter. Het bleek een waanzinnig goede beslissing te zijn geweest van Nick, want de rest is  geschiedenis.” 

HET MARIABEELD: DE EERSTE ZOEN  

‘Het leek wel een filmscène’

“Hier gaven we elkaar onze eerste zoen. Het regende die avond. We liepen aan de waterkant en stonden ineens stil bij het Mariabeeld. Nick kennende had hij dat zo getimed. Hij dacht vast: mooi plekje voor een eerste kus. Ik keek hem aan, van onder mijn paraplu, en toen was het raak. Het enige wat ontbrak, was een muziekje. Verder leek het wel een scène uit een romantische film.” Ook deze plek kreeg nóg meer lading door iets wat jaren later gebeurde. “Op een dag kwamen de kinderen (dochter Nikki (9) en zoon Julian (7), red.) bij mij: ‘Mama, we gaan een ritje met papa maken.’ Wij met z’n allen de auto in. Nick stopte bij Slobbeland en zei tegen de kids: ‘Jongens, zien jullie die plek? Daar hebben papa en mama elkaar voor ’t eerst ontmoet, in een feesttent tijdens de kermis.’ De kids: ‘Oh, wat leuk!’ Ik vond het grappig, maar had geen idee wat erachter zat. Daarna liepen we naar het Mariabeeld: ‘Kijk, dit is de plek waar papa en mama elkaar voor ’t eerst een kusje hebben gegeven.’ De kinderen met draaiogen: ‘Uhhhhh.’ Dat was too much information, haha. Op dat moment ging Nick door z’n knieën en vroeg me ten huwelijk. Te lief, dat de kinderen daarbij waren!” Inmiddels zijn Nick en Kirsten bijna vier jaar getrouwd. En nog even gelukkig. “Nick is altijd vrolijk, ontzettend grappig en gezellig. Hij is erg ambitieus en dat triggert mij. Hij kan mij inspireren, bijvoorbeeld met zijn levensvisie: Nick leeft in het nu en is heel positief. Hij blijft zich ontwikkelen, deinst niet terug voor dingen die hij nooit heeft gedaan. Hij flikt het gewoon, dat vind ik zo krachtig aan hem. Nick doet alles goed: is thuis een leuke vader én een leuke man, maar ook voor z’n fans maakt hij altijd tijd. Sorry, dit wordt wat saai: ik heb niet echt rafelrandjes voor je verhaal. Als een van ons zich ergert aan de ander, proberen we op constructieve wijze een gesprek te voeren, zodat de ander er iets mee kan. Maar niets menselijks is ons vreemd: als we moe zijn, kunnen we geïrriteerd reageren. Natuurlijk worden we dan wel eens boos op elkaar. Bijvoorbeeld als Nick mijn auto pakt en hij vindt dat er te veel rommel in ligt. Met die kids kan het gebeuren dat er een krentenbol blijft liggen. En ja: die ligt er ook wel eens een paar weken… Nick ergert zich daar enorm aan.”

Meer lezen over Kirsten? Je leest het in de nieuwe Beau Monde

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws