Zó staan Harry en Meghan ervoor na steun van Queen

Hoe staan de Windsors ervoor?
Zó staan Harry en Meghan ervoor na steun van Queen

Koningin Elizabeth steunt kleinzoon Harry en zijn vrouw, Meghan Markle, in hun keuze om een stap terug te doen als 'Senior Leden' van de koninklijke familie. In haar verklaring na het familieberaad dat gisteren plaatsvond, is te lezen dat ze achter hun keuze staat. 

LEES OOK: Twitter gaat los op Megxit

"Mijn familie en ik steunen de wens van Harry en Meghan volledig om een nieuw leven te creëren als jonge familie", luidt de verklaring. Wel zegt ze het erg jammer te vinden. "Hoewel we liever hadden gezien dat ze volledig lid waren gebleven van het koningshuis, respecteren we hun wens om een meer onafhankelijk leven te leven. Ze blijven gewaardeerde leden van onze familie."

Een overgangsperiode waarin Harry en Meghan afwisselen tussen Canada en het Verenigd Koninkrijk gaat volgens de verklaring van start. De Sussex'jes hebben vorige week ook medegedeeld hun tijd te willen verdelen tussen Noord-Amerika en Harry zijn thuisland. "Harry en Meghan hebben duidelijk gemaakt dat ze niet meer afhankelijk willen zijn van openbare middelen. Dit zijn complexe zaken die we moeten uitwerken. De definitieve beslissingen worden in de komende dagen genomen."

Titels

Wat ons opvalt, is het gebruik van de namen 'Harry en Meghan', in plaats van hun officiele titels, Hertog en Hertogin van Sussex. "Dat zou zomaar een eerste aanwijzing kunnen zijn voor een nieuwe situatie waarin mijnheer en mevrouw Sussex wel deel blijven uitmaken van de Windsors, maar niet meer per se van de Koninklijke Familie, zodat ze hun handen helemaal vrij hebben om zelf hun geld te verdienen", aldus royalty-expert Ella Vermeulen.

Sandringham Summit

Het Koninklijke Familieberaad werd bijgewoond door de koningin, prins Charles, prins William en prins Harry. Meghan hing aan de lijn. Zij vloog vorige week, een dag na de rel, terug naar Canada waar zoon Archie verbleef. Het kindje van het stel logeerde bij goede vriendin, Jessica Mulroney.

William & Harry

Ook opmerkelijk: de broers kwamen met een gezamenlijke verklaring nadat de media met valse beschuldigingen naar buiten waren gekomen: "Voor broers die zeer betrokken zijn bij problemen rond mentale gezondheid is het gebruik van dit soort ophitsende taal aanstootgevend en in potentie schadelijk."

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f2b0ae808f82', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws