De Top 40 Awards: alleen winnaars, geen verliezers

Bij Qmusic in Amsterdam werden afgelopen vrijdagavond de Top 40 Awards uitgereikt. Beau Monde was erbij en sprak enkele van de genomineerden.
De Top 40 Awards: alleen winnaars, geen verliezers

Bij Qmusic in Amsterdam werden afgelopen vrijdagavond de Top 40 Awards uitgereikt. De beste artiesten en nummers van het afgelopen jaar én het decennium vielen in de prijzen. Qmusic dj Domien Verschuuren reikte awards uit in elf categorieën. Beau Monde was erbij en sprak enkele van de genomineerden. 

LEES OOK: Domien Verschuuren: ‘Ik heb vooral veel mening. Over alles’

Duncan Laurence: ‘Ik voel me onderdeel van een nieuwe generatie artiesten’
 

Suzan en Freek waren twee keer genomineerd. Voor ‘Grootste Hit 2019 Nationaal’ en ‘Beste Artiest 2019 Nationaal’. Suzan vooraf: “Ik heb vooral veel zin in vanavond, het voelt als een nieuwjaarsborrel. Dit is toch het eerste feestje van het jaar.” Freek: “Ik luister altijd al naar de Top 40 en nu staan we er zelf in, dat is al bijzonder. Genomineerd zijn voor deze awards maakt het nog specialer.”

       Dit bericht bekijken op Instagram             

?❤️

Een bericht gedeeld door Suzan & Freek (@suzanenfreek) op


Uiteindelijk ging Davina Michelle er met de Top 40 Award voor ‘Beste Artiest 2019’ vandoor en samen met Marco Borsato, Armin van Buuren en John Ewbank sleepte de 24-jarige Rotterdamse zangeres de award voor ‘Grootste Hit 2019’ in de wacht met 'Hoe Het Danst'.

Moordende concurrentie
Duncan Laurence was genomineerd voor ‘Beste Nieuwkomer 2019 Nationaal’ en ‘Grootste Hit 2019 Nationaal’: “Vroeger was ik echt fan van de Top 40, luisterde er altijd naar, en nog steeds heb ik echt een Top 40-smaak. Alles wat in de Top 40 komt, vind ik vaak ook écht goed. Tegenwoordig haal ik er inspiratie uit voor mijn eigen nummers. Ik ontdek vaak nieuwe muziek en artiesten dankzij de Top 40.”

Duncan vindt het niet teleurstellend dat hij geen award in de wacht heeft gesleept. “De concurrentie was moordend. Dit jaar was het echt niet normaal: Davina Michelle, Snelle, Suzan & Freek… Er zijn zoveel artiesten opgekomen en die scoorden stuk voor stuk zoveel hits. Alleen maar te gek, want daardoor voel ik me onderdeel van een nieuwe generatie artiesten. Daar ben ik erg trots op.

       Dit bericht bekijken op Instagram             

Wat heeft Domien vast? Een Top 40 Award! Houd de Q-Insta in de gaten voor alles rond de #Top40Awards

Een bericht gedeeld door Qmusic Nederland (@qmusicnl) op

De Top 40 Award voor ‘Beste Nieuwkomer van 2019’ werd uiteindelijk gewonnen door Snelle. Hij liet daarmee niet alleen Duncan Laurence, maar ook 'Post Malone'-zangeres Rani, achter zich.


Focus op radio

Armin van Buuren sleepte, net als Davina Michelle, maar liefst twee awards in de wacht! Die van ‘Grootste Hit 2019’ met ‘Hoe het danst’, maar werd ook bekroond tot meest succesvolle Nederlandse artiest van de jaren 10. Armin stond afgelopen decennium maar liefst 285 weken - opgeteld meer dan vijf jaar - in de Top 40 en liet daarbij Martin Garrix (269 weken) en Afrojack (238 weken) achter zich. Armin: “Als je mij tien jaar geleden had gezegd dat ik de meest succesvolle artiest zou worden van de jaren 10, had ik je uitgelachen. Ik ben nooit bezig geweest met puur het scoren van hits. Ik volgde gewoon mijn hart en deed leuke dingen. Afgelopen jaar heb ik natuurlijk wel mijn sound veranderd. Ben meer echte liedjes gaan maken en legde meer de focus op radio. Dat heeft z’n vruchten afgeworpen.”

       Dit bericht bekijken op Instagram             

What a great start of the year!! This evening I received the @nltop40 award for best artist of the decade and best song of 2019 with ‘Hoe het Danst’ together with my good friends @borsato @davinamichelleofficial @johnewbank SO PROUD!! ???? @qmusicnl

Een bericht gedeeld door Armin van Buuren (@arminvanbuuren) op

Gers Pardoel ontving de prijs voor ‘Grootste Hit van de 10s’, met 'Ik Neem Je Mee'. Kensington ontving de publieksprijs voor het nummer ‘Uncharted’. De ‘Grootste Internationale Hit van het decennium’ was 'Happy' van Pharrell Williams. De ‘Beste Internationale Artiest van de '10s’ was David Guetta.

Na de uitreikingen volgde een feestje dat werd geopend door de mannen van Kriss Kross Amsterdam. Knap wie toen nog stil kon blijven staan. Het bleef nog lang onrustig in de hoofdstad…

TEKST: Thea Tijssen, BEELD: Qmusic

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f2b055b0091e', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws