Dit zijn de interieurtrends van 2020

Altijd al willen weten wat op dit moment dé trends zijn binnen de interieur branche, dan is Whoppah perfect voor jou.
Dit zijn de interieurtrends van 2020

Altijd al willen weten wat op dit moment dé trends zijn binnen de interieur branche, dan is Whoppah perfect voor jou. Op basis van het zoek, koop en like gedrag van haar gebruikers, heeft Whoppah de populairste design items van dit jaar onder elkaar gezet en voorspellen ze de interieurtrends van 2020. Wat kunnen we verwachten?

LEES OOK: Dit worden de populairste bruidskleuren in 2020

Ton sur ton

Het afgelopen jaar nam de populariteit van kleur in het interieur voorzichtig toe. In 2020 zet dit door met de nieuwe trend: ton sur ton, oftewel tint op tint. Evelien Remmelts, co-founder en hoofdcurator van Whoppah: “Wij zien een toenemende vraag naar kleurrijke stoelen. De Big Globe van Pierre Paulin voor Artifort in fel blauw of rood wordt steeds gewilder. Het is een ideale klassieker als basis voor een ton sur ton interieur.”

© MARIEKKE Vintage

Ronder en voller

Vol en rond is de trend voor 2020. Ronde vormen en cirkels zijn sierlijk, vrouwelijk en uitnodigend en worden steeds vaker gekozen als meubels. “We stappen af van de rechte lijnen die we al jaren gewend zijn. Ronde eettafels, volle zachte banken en grote ronde lampen zoals de Melt hanglamp van Tom Dixon nemen toe in populariteit”, aldus Evelien.

De comeback van 1920 in 2020

Aankomend jaar draait het om Art Deco. Deze stijl verscheen voor het eerst in Frankrijk vlak voor de Eerste Wereldoorlog. Verschillende en gedurfde geometrische vormen, patronen en rijke materialen komen steeds vaker voor in de woonkamers. “De Seletti Tiffany Resin Table Lamp van Studio Job is een komische vertaling van de klassieke art deco lamp naar 2020”, aldus Evelien.

Whoppah is een marktplaats voor eersteklas tweedehands design items. Whoppah werd gelanceerd in 2019 en laat particulieren en bedrijven eenvoudig tweedehands design en kunst kopen en verkopen. De startup is opgericht door serial ondernemer Thomas Bunnik en Evelien Bunnik-Remmelts. whoppah.com

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f67845b90627', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws