Bas Smit: 'Mariah Carey gaat zeker 100 keer per dag door de speakers’ & Meer BN'ers over hun kersttradities

Van sneeuwschuim in de tuin tot ballen in de palmbomen. BN'ers gaan los tijdens de feestdagen en delen hun plannen, herinneringen en blunders.
Bas Smit: 'Mariah Carey gaat zeker 100 keer per dag door de speakers’ & Meer BN'ers over hun kersttradities

Van sneeuwschuim in de tuin tot ballen in de palmbomen. BN'ers gaan los tijdens de feestdagen en delen hun plannen, herinneringen en blunders. "Op 25 december blijkt dat je met een polsstok over alle kerstversiering naar binnen moet’​​​​​​."

tekst MEREL DE KLERK

Bas Smit (38)

Entrepreneur, fitnessmodel, man van Nicolette van Dam

       Dit bericht bekijken op Instagram                

Een bericht gedeeld door Bas Smit (@bassmit) op

Kerstplannen

“Eigenlijk zijn wij heel traditioneel en truttig. Kerstavond vieren we bij mijn familie, eerste kerstdag bij Nicolette haar familie en tweede kerstdag gaan we borrelen en eten in de Brasserie (van Dam). Verder zijn we alle dagen bij het Amsterdamse Winterparadijs. Met een zweefmolen, reuzenrad, sneeuwgevecht, giga ijsbanen en een slidejump is het dit jaar groter dan groot. Ik banjer daar rond, ga schaatsen met de kids, bak hamburgers met onze brasserie en ’s avonds is het feest!”

Beste cadeau

“Nicolette. Ik heb altijd gezegd (toen ik nog niet met Nic was) tegen iedereen die het maar wilde horen, dat Nic naast me zou zitten met het kerstdiner. Met kerst 2007 zat ze ineens naast me bij het kerstdiner. Dat was wel echt een cadeau natuurlijk.”

Muziekje

“De echte klappers, Mariah Carey, die gaat zeker 100 keer per dag door de speakers, en George Michaels Last Christmas.”

       Dit bericht bekijken op Instagram             

Whahaha hij staat hoor en daar hoort het jaarlijkse over de top dansje bij ???? @nicolettevandam1

Een bericht gedeeld door Bas Smit (@bassmit) op

Versiersels

“Onze kerstboom is altijd het maximale wat we aankunnen in het huis, hij tikt echt het plafond. Hij is helemaal bont, alles zit erin. Dit jaar hebben we de kerstballen van Fred van Leer. Ook hebben we kransen, stokken, kaarsen, kerststalletje. Wij leven die kerst volgens het traditionele kerstverhaal. Niet dat we gelovig zijn, maar we hebben dan Jezus en het kribbetje.”

Blunder

“Met de standaard van mijn scooter ben ik blijven hangen in de kerstverlichting bij mijn ex-vriendinnetje. De verlichting zat over allemaal taxusbollen en bomen in de tuin. Ik heb die per ongeluk helemaal aan diggelen getrokken. We hebben daarna nooit meer contact gehad.”

Outfit

“Ik pak sowieso altijd de lelijkste trui die er is. Ik heb een hele collectie foute kersttruien, daar kan ik de komende tien jaar mee verder.”

Favorite food

“Gourmetten. Heel burgerlijk, maar dat vind ik het allerleukste wat er is. We zijn echt een vleesfamilie door mijn schoonfamilie, dus er gaat veel vlees op, een beetje groente en veel drank erbij, dat is het.”

 

Buddy Vedder (25)

Acteur, danser, zanger, presentator

       Dit bericht bekijken op Instagram                

Een bericht gedeeld door Buddy Vedder (@buddyvedder) op

Kerstplannen

“Met Kerst bevind ik mij op een zonnig oord. Eerst heb ik de Christmas Show. Mijn hele familie komt kijken en mijn vrienden ook altijd. Mijn moeder wil zelfs het liefst elke show zien. Daarna ga ik samen met mijn vriendin op vakantie naar een warm land. Colaatje in de zon en Kerstmis vieren aan een zwembad.”

Muziekje

“Dat is Santa Claus is Coming to Town, maar dan de uptempo versie van Justin Bieber. Die mocht ik ook een keer zingen bij de Christmas Show. Ik had lopen zeuren bij Carlo Boszhard of het mocht en toen zei hij dat het nummer bij mijn rol paste.”

       Dit bericht bekijken op Instagram                

Een bericht gedeeld door Buddy Vedder (@buddyvedder) op

Ritueel

“Vroeger ging ik altijd met mijn moeder naar een musical op eerste kerstdag. Nu speel ik zelf, dus die traditie gaat in a way voort. En ik heb nu de Christmas Show traditie, dat we naar een warm land gaan als Zuid-Amerika of het Caribisch gebied.”

Favorite food

“Hutspot, love it. En dan het liefst met knakworstjes, een speklapje en een gehaktbal.”

Beste cadeau

“Ik ben ooit extreem verwend door mijn moeder. Ik ben nogal een gamer, totaal niet sexy, ik weet het, maar toen kreeg ik, omdat ik heel goede cijfers had gehaald, een Xbox. Dat vond ik toch zo mooi!”

Outfit

“Mijn vrienden lachen mij er altijd om uit, maar ik heb een vaste outfit. Een rode zwembroek en een geel hemdje. Als ik die niet mee heb, dan is het geen kerstvakantie.”

 

Ger Otte (56)

Zanger, acteur, musicus

Kerstplannen

“Eerste en tweede kerstdag is altijd bij de familie. Of dat nou met de complete familie is of met m’n ouders ergens uiteten. Het is echt altijd met familie.”

Muziekje

“Buiten de kerst-cd van Mariah Carey die natuurlijk helemaal te gek is, houd ik heel erg van die bigband, jaren 40/50 songs, zoals Sleigh Rides. Het kerstgevoel zit voor mij echt in de ouderwetse nummers.”

Versiersels

“Ik begin vrij vroeg met de kerstboom optuigen. Daarna komt er langzamerhand van alles bij zoals kandelaren, takken, sneeuwballen en ik heb een heel leuke grote slee met alle figuren van de strip Snoopy. En dan op 25 december blijkt dat je met een polsstok naar binnen moet zo ongeveer.”

Favorite food

“Voor de Kerst eet ik twee weken geen vlees, dan mag ik met Kerst wel weer een stukje vlees. En tegenwoordig is het een beetje not done, maar het lekkerst vind ik dan konijn.”

Drankje

“Een wijntje doet het altijd goed. Maar ik vind het ook heel lekker om bij de kachel een Baileys te nemen.”

Meer lezen hoe de BN'ers de kerstdagen vieren? Je leest het in Beau Monde!

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f29c111e5453', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws