Treurig: Koning Mswati III koopt 19 Rolls-Royces voor zijn 15 vrouwen

Het Afrikaanse land Eswatini (voorheen Swaziland) wordt verscheurd door armoede, maar toch kocht koning Mswati III 19 Rolls-Royces en 120 BMW's. 

Het Afrikaanse land Eswatini (voorheen Swaziland) wordt verscheurd door armoede, maar toch kocht koning Mswati III 19 Rolls-Royces en 120 BMW's. 

LEES OOK: Triest: 12de vrouw van Mswati III overleden

Al tijden ligt de monarch (Mswati III is het hoofd van de Swazi koninklijke familie en regeert sinds 1986) onder vuur vanwege zijn extravagante levensstijl, terwijl het land langzaamaan haar dieptepunt bereikt. Zo komt de meerderheid van zijn onderdanen van minder dan één dollar per dag rond. Dit lijkt de koning niks te interesseren, aangezien hij dolblij zijn huishoudbudget enkele jaren geleden tot 61 miljoen dollar verhoogde en nu dus een flinke uitbreiding qua auto's doet. Hartverscheurend! Zijn wil is wet en een grondwet hanteert hij liever niet.

Bezittingen

Alleen de aanschaf van de nieuwe racemonsters is niet voldoende. Want de koning heeft zijn koninklijke garage al redelijk vol geparkeerd. We tellen: 20X Mercedes-Maybach S600 Pullmans, een Maybach 62 en een BMW X6. Hiernaast bezit hij nog een privévloot en een privéjet van zo'n 13,2 miljoen.

Levensstijl

Mswati III is het hoofd van de Swazi koninklijke familie en regeert sinds 1986. Hij zat drie jaar op kostschool in Engeland en werd op zijn 18de de jongste koning ter wereld. Hij regeert als absolute monarch, dus geen gedoe met democratie en inspraak: hij wijst zijn premier en ministers zelf wel aan, want Zijne Majesteit Is De Baas. Wat niet wegneemt dat het volk protesteert tegen zijn beleid en zijn opulente levensstijl. 

Vrouwen

De koning doet aan polygynie, ook bekend als een vorm van veelwijverij. Hij kiest zijn bruiden tijdens de jaarlijkse Umhlanga dans. Momenteel heeft hij vijftien vrouwen, heel bescheiden, want zijn vader had er 125. Met zijn verloofdes mocht hij pas trouwen als ze zwanger waren, om zeker te zijn van erfgenamen.

 

BRON: AD

Laatste nieuws