Dít is waarom prinsessen Beatrice & Eugenie (bizarre) hoofddeksels dragen

Hoeden en fascinators, het is niet weg te denken bij de Britste royals. Maar waarom zijn hoeden en fascinators dé fashion accessoires van royal family? Dít is waarom: 
Dít is waarom prinsessen Beatrice & Eugenie (bizarre) hoofddeksels dragen

Hoeden en fascinators, ze zijn niet weg te denken bij de Britse royals. Ze hebben er allemaal wel eens eentje gedragen, van Queen Elizabeth tot aan prinsessen Beatrice en Eugenie. Maar waarom zijn hoeden en fascinators dé fashion accessoires van de royal family? Dít is waarom...

LEES OOK: Dit wist je nog niet over Koningin Elizabeth...

Volgens William Hanson, docent etiquette bij The English Manner, wordt het als een goede etiquette beschouwd voor dames om hoeden te dragen, helemaal tijdens koninklijke bruiloften, vertelde hij aan Town & Country.

"Tot de jaren 50 werden dames zelden zonder hoed gezien, omdat het niet normaal was dat dames hun haar in het openbaar lieten zien. Maar dat is allemaal veranderd en hoeden zijn nu gereserveerd voor meer formele gelegenheden", vertelde Diana Mather, een docente van The English Manner, aan de BBC.

Hoeden en fascinators worden echt gezien als een deel van de Britse cultuur. "Als het gaat om een ​​speciale gelegenheid in de Britse samenleving, is de speciale gelegenheid niet compleet zonder hoed," vertelde Hilary Alexander, voormalig modedirecteur bij de Daily Telegraph aan ABC News.

Volgens Marie Galvin, een hoedenmaker, stralen de hoofddeksels rijkdom uit. Een reden waarom sommige vrouwen ervoor kiezen om fascinators en hoeden te dragen deze dagen. 

BRON: TOWN&COUTNRY, BBS NEWS, BEELD: BSR 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f2b118e5f2c0', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws