Pippa Middleton ging naar therapie met pasgeboren zoontje

Pippa Middelton probeert alternatieve therapie met haar 1-jarig zoontje Arthur. 

Pippa Middleton probeert alternatieve therapie met haar 1-jarige zoontje Arthur. 

LEES OOK: Kate Middleton deelt eerste Instagram post ooit

De zus van Kate Middleton schrijft in haar column (die ze tikt voor het tijdschrift Waitrose Weekend) dat ze haar zoontje meeneemt naar 'cranial osteopathy'. De therapie wordt als kalmerend ervaren voor een pasgeboren kind. Tijdens de behandeling wordt een zachte massage op de schedel uitgeoefend. Pippa bezocht deze toen Arthur zeven maanden oud was.

Therapie

"Kort nadat Arthur vorig jaar werd geboren hoorde ik een paar moeders praten over de schedel therapie. Het is een populaire alternatieve therapie voor pasgeborenen. Voornamelijk voor baby's die een traumatische bevalling hebben gehad, onrustig zijn of slaapproblemen hebben", zo vertelt Pippa. De therapie zou genezen en ontspannen. Daarnaast zou het de slaap en spijsvertering bevorderen.

"Hoewel er gebrek aan wetenschappelijk bewijs is, heb ik nadat ik er positieve dingen had gehoord, Arthur meegenomen toen hij 7 maanden oud was", aldus Pippa.

Resultaat

Volgens Pippa werkt de therapie wel. "Ik was gefascineerd om te zien hoe kalmerend het voor hem was, maar ook hoe waardevol de feedback was. De therapeut merkte dat een kant van zijn nek stijver was dan de andere kant, wat verklaarde waarom hij een slaap voorkeur had. Ze zag ook dat zijn armen sterker waren dan zijn benen, dus kreeg Arthur huiswerk mee."

 

BEELD: BSR

Laatste nieuws