3X Bombshell geheimen van biograaf prinses Diana

De boeken geschreven over de Koninklijke Leden van de Britse royal family gaan als warme broodjes. Waar Angela Kelly alle snoezige inns and outs vertelt over de Queen haar kledinggeheimen, is het boek van Kenneth Rose een ander verhaal.
3X Bombshell geheimen van biograaf prinses Diana

De boeken geschreven over de Koninklijke Leden van de Britse royal family gaan als warme broodjes over de toonbank. Waar Angela Kelly alle snoezige ins and outs vertelt over de Queen haar kledinggeheimen, is het boek Who Loses, Who Wins: The Journals of Kenneth Rose een ander verhaal. Namelijk: de duistere geheimen van de Windsors.

LEES OOK: Ooit maakte prins Charles Diana publiekelijk aan het huilen

Journalist en dagboekschrijver Kenneth Rose's privédagboeken onthullen momenten achter de schermen van de koninklijke familie.

Geest van prinses Diana

In 2001, vier jaar na haar overlijden, verzamelde koningin Elizabeth een drietal mensen bij elkaar om een aanwezige geest weg te lokken. Sommige bedienden klaagden dat een kamer in het paleis haunted was en wilden hier vervolgens niet meer in werken. "De pastoor liep van kamer naar kamer en voelde inderdaad een soort rusteloosheid in een van hen", schrijft Rose. Van origine was het de slaapkamer van George VI in 1952 die wat rusteloos aanvoelde, maar de pastoor was ervan overtuigd dat het de geest van prinses Diana was. "Dus de pastoor hield daar een dienst, niet bepaald een exorcisme, want dat is het verdrijven van een boze geest, maar het in rust brengen van de geest in kwestie." Er werden gebeden gezegd en de pastoor concludeerde dat de aanwezigheid van de geest te wijten was aan de gewelddadige manier van overlijden van de prinses.

Sarah vs. Philip

Dat de hertogin van York geen favoriet is bij prins Philip is oud nieuws, maar het werd pas echt nasty toen bekend werd dat zij en prins Andrew gingen scheiden. Uit een dagboeknotitie uit 14 september 1994 liet Fergie een brief aan Rose zien. Philip had de woorden 'je hebt het bedrijf in de steek gelaten' opgeschreven naar zijn ex-schoondochter. Ook schreef hij dat hij een boek had gelezen over Edwina Mountbatten [die berucht was omdat ze veel geliefden had gehad], en dat haar gedrag hem aan het hare deed denken.

Verveling

In de zomerperiode voor het huwelijk van prins Charles en Diana was het volgens bezoekers van het Schotse Balmoral duidelijk dat Diana zich doodverveelde. "De prins ging namelijk om negen uur weg om te jagen of om te vissen en ze zagen elkaar pas om zeven uur 's avonds. Duke Hussey (hij was getrouwd met de hofdame van de koningin) vraagt zich af of hij ooit een goede koning zal zijn. De meneer in kwestie denkt zelf van niet. "De prins is onvolwassen en het contrast tussen hem en zijn moeder, de koningin, ligt te ver van elkaar af."

BRON: THE JOURNAL OF KENNETH ROSE, BEELD: BSR AGENCY

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5ed6295c1f69e', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws