Déze Nederlanders verdien(d)en hun geld in Amerika

De droom van vele Nederlandse acteurs of actrices is toch wel doorbreken in het buitenland, en al helemaal in Amerika. Het gebeurt namelijk niet vaak dat je doorbreekt in Amerika, toch is het déze acteurs en actrices gelukt!
Déze Nederlanders verdien(d)en hun geld in Amerika

De droom van vele Nederlandse acteurs of actrices is toch wel doorbreken in het buitenland, en al helemaal in Amerika. Je moet er hard voor werken, en misschien soms een beetje geluk hebben. Het gebeurt namelijk niet vaak dat je doorbreekt in La La Land, toch is het déze elf acteurs en actrices gelukt! Kijk je mee? 

LEES OOK: Zó zagen de sterren eruit tijdens de Emmy Awards

Gaite Jansen

Ze begon haar carrière als actrice in Nederland in onder andere de series SpangaS en In Therapie, daarnaast speelde ze in de film Lover of loser. Al gauw kreeg de actrice in 2016 een rol in de Britse serie Peaky Blinders. Nu, op 27-jarige leeftijd, is de American Dream voor haar werkelijkheid geworden. Gaite speelt namelijk sinds afgelopen juni in de Amerikaanse HBO-serie Jett. "Dit smaakt nu wel naar meer," vertelt de actrice aan Metro.

       Dit bericht bekijken op Instagram                

Een bericht gedeeld door GAITE JANSEN (@gaitejansen) op

Rutger Hauer

De meest succesvolle Nederlandse acteur in het buitenland was toch wel Rutger Hauer. Hij had meer dan honderd verschillende titels op zijn naam staan, waarvan het grootste gedeelte in het buitenland. De inmiddels overleden acteur heeft onder andere in de populaire film Soldaat van Oranje gespeeld, wat voor hem een ticket naar Hollywood was. Eenmaal in Amerika speelde Rutger in Blade Runner en vele andere films en series.

       Dit bericht bekijken op Instagram                

Een bericht gedeeld door Rutger Hauer (@rutgerhauer_) op

Carice van Houten

Ook actrice Carice begon haar carrière in Nederland, maar vertrok al snel overzees. De actrice speelde in de bekende serie The Game of Thrones en won vijf Gouden Kalveren. Haar als Melisandre leverde haar ook een Emmy-nominatie op. 

       Dit bericht bekijken op Instagram                

Een bericht gedeeld door Carice van Houten (@leavecaricealone) op

Jeroen Krabbé

Acteur en regisseur Jeroen Krabbé speelde onder meer in de Hollywood film James Bond - The Living Daylights.

       Dit bericht bekijken op Instagram                

Een bericht gedeeld door Robert Sterling (@universal_exports_london) op

Yorick van Wageningen

De acteur begon met kleine rollen in Nederlandse films en series maar brak al gauw door in Hollywood. Hij verscheen in Beyond Borders waar hij samen met Angelina Jolie in speelde.

       Dit bericht bekijken op Instagram                

Een bericht gedeeld door Irena Ruben (@irena.ruben) op

Katja Herbers

Katja speelde in veel Nederlandse films en series, maar in 2018 brak ze door in Amerika. Ze speelt in de serie Westworld als Emily. 

       Dit bericht bekijken op Instagram                

Een bericht gedeeld door Katja Herbers (@katjaherbers) op

Sylvia Kristel

De inmiddels overleden actrice speelde in meer dan vijftig internationale speelfilms, waarvan Emmanuelle de meest bekende is. 

       Dit bericht bekijken op Instagram                

Een bericht gedeeld door A Pauper In Paradise (@a_pauper_in_paradise) op

Marwan Kenzari

De 36-jarige acteur is in Nederland bekend geworden door zijn rollen in de serie Flikken Maastricht en in de film Hartenstraat. Afgelopen jaar was Marwan in de populaire Disney-liveactionfilm Aladdin te zien, waar hij Jafar speelde. 

       Dit bericht bekijken op Instagram                

Een bericht gedeeld door Marwan Kenzari (@marwankenzari) op

Sylvia Hoeks

Rutger Hauer was niet de enige Nederlandse acteur die een rolletje in Blade Runner wist te bemachtigen. Ook actrice Sylvia Hoeks speelde in de film als Luv.

       Dit bericht bekijken op Instagram                

Een bericht gedeeld door Sylvia Hoeks (@sylviahoeks) op

Lotte Verbeek

De actrice speelde onder andere in de film The Fault in Our Stars. Vanaf 2014 speelde de actrice in de populaire Brits-Amerikaanse serie The Outlander. 

       Dit bericht bekijken op Instagram                

Een bericht gedeeld door L O T T E V E R B E E K (@lotteverbeek) op

BEELD: BSR

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5ed6331f6e700', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws