Lesje geschiedenis: De burgermeisjes die opeens prinses werden

Van een simpel rijtjeshuis naar een koninklijk paleis en van casual aan de keukentafel je boterham oppeuzelen naar talloze staatsdiners met luxe zilverwerk. Het overkwam de burgermeisjes die op slag verliefd werden op hun prince charming.

Van een simpel rijtjeshuis naar een koninklijk paleis en van casual aan de keukentafel je boterham oppeuzelen naar talloze staatsdiners met luxe zilverwerk. Het overkwam deze burgermeisjes die op slag verliefd werden op hun prince charming.

Nederland

Toen: Máxima Zorreguieta, nu: Koningin Máxima.

In 2001 was het hoge woord eruit: kroonprins Willem-Alexander ging trouwen met de Argentijnse Máxima. De twee liepen elkaar tegen het lijf in New York waar La Zorreguieta op dat moment werkte bij de Deutsche Bank in New York als Vice-President Institutionele Verkoop. Een jaar later, op 2 februari 2002 stapte zij in het huwelijksbootje met de Nederlandse prins en werd zij kroonprinses. Paar jaar vooruit mogen we haar de koningin van ons land noemen en zijn we een drietal van prinsesjes rijker.

Engeland

Toen: Kate Middleton, nu: Catherine, hertogin van Cambridge. 

Kate leerde Britse prins William kennen op de universiteit waar ze beiden studeerden. Het was meteen raak en een lange periode van daten brak aan. Ze gingen even uit elkaar om vervolgens weer terug bij elkaar te komen en verloofden zich. Na haar studie werkte ze korte tijd voor de kledinglijn Jigsaw, maar ze besloot later voor het bedrijf van haar ouders te gaan werken. Inmiddels is haar agenda volgepropt met royal gelegenheden en is ze de trotse moeder van drie.

Toen: Meghan Markle, nu: Meghan, hertogin van Sussex

Meghan is een nieuwkomer in de Britse royal familie, maar op het gebied van 'camera's 24/7 om je heen hebben' is ze een expert. Voordat ze het hart van Britse prins Harry won, had ze een permanente rol in de populaire serie Suits. Ze deed wat modellenwerk, plaatse foto's op Instagram en schreef op haar blog over lifestyle en mode. Ze kwam in contact met Harry via een gemeenschappelijke vriend en dat bleek een groot succes. Na iets meer dan een jaar was de verloving rond en stapten ze vorig jaar mei in het huwelijksbootje. Ze hebben samen een zoontje genaamd Archie

Sofia van Zweden

Toen: Sofia Hellqvist, nu: Prinses Sofia van Zweden

De grootste metamorfose onderging Sofia Hellqvist, die als jonge twintiger bepaald niet verlegen was en als model werkte en in realityshows zat voor ze in 2010 prins Carl Philip van Zweden leerde kennen. Het was een leuke match: zij gaf de zwaar dyslectische prins meer zelfvertrouwen en hij moedigde haar aan meer te doen met haar belangstelling voor charity. In 2013 was ze welkom op het huwelijk van haar aanstaande schoonzusje prinses Madeleine en gaf ze zelfverzekerd haar visitekaartje af, wat betreft de toekomstige prinses Sofia. Dat werd ze bij haar eigen huwelijk, in 2015.

Letizia van Spanje

Toen: Letizia Ortiz Rocasolano, Nu: Hare Majesteit de koningin van Spanje

Journalist en nieuwslezeres Letizia Ortiz Rocasolano was (net als Meghan) aandacht en camera's gewend. En wist als lid van de media precies hoe ze onder de radar moest blijven. Haar verloving met kroonprins Felipe van Spanje in 2003 was dan ook voor vrijwel iedereen een verrassing. Ze werd in 2014 de koningin van Spanje. 

 

BRON: KONINKLIJK HUIS, KUNGAHUSET, ROYAL FAMILY

Laatste nieuws