doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Filmbeelden Juliana en Bernhard op Soestdijk

Aaah, toen prinses Beatrix nog een prinsesje was...
.
Filmbeelden Juliana en Bernhard op Soestdijk

Voor wie toch liever Tweede Paasdag stukslaat aan de Oranjes dan aan de meubelboulevard: tot en met zondag 5 mei zijn er filmbeelden van de koninklijke familie te zien op Paleis Soestdijk.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Het gaat om beelden van prinses Juliana, prins Bernhard en hun gezin in de periode van 1937 tot 2001 en ze zijn te zien in de filmzaal waar de Oranjes ooit zelf zaten. De film 'Paleis Soestdijk in Film' duurt ruim twintig minuten en bestaat uit de collectie van het Nederlands Instituut van Beeld en Geluid, aangevuld met filmmateriaal dat door Prins Bernard zelf is gemaakt en gemonteerd.

Die privébeelden zijn vast het leukst, maar op zich is Koninginnedag 1973 ook al genieten: check vooral even de verbijsterde koppies van prins Willem-Alexander en prins Carlos bij het defilé.

Dit is de trailer van de échte film. Noodzakelijk is om vooraf een aanvangstijd te reserveren. Dit kan online bij de aankoop van het ticket. Het paleis ligt aan de Amsterdamsestraatweg 1 in Baarn. Kaarten kosten 13,50 per volwassene en 10 euro per kind van 4 tot 11. Kinderen tot en met 3 gratis. Te koop op paleissoestdijk.nl

Om alvast in de stemming te komen wat satirische beelden, van hoe Koefnoen het leven op Soestdijk ziet.

Openingsfoto uit 1949 © ANP

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws