Glamour met een knipoog

Schandaal rondom Romy Schneider-veiling

In Duitsland schijnt dat veilinghuis Ruef de boel flink heeft opgelicht door vermeende spullen van Romy Schneider massaal te verkopen.

Schandaal rondom Romy Schneider-veiling

Romy Schneider's dochter en ex-echtgenoot zeggen dat Duitse veilinghuis Ruef de boel heeft opgelicht. De zogenaamde spullen die eigendom moesten zijn van de overleden actrice, zijn volgens hen niet echt.

LEES OOK: Hannover: prins houdt kasteel, is ijzig over vader

Romy

Romy Schneider werd in de jaren 50 wereldberoemd door haar vertolking van keizerin Sisi, oftwel Elisabeth in Beieren, die keizerin van Oostenrijk en koningin van Hongarije is geweest. 

Op de veiling kwamen fans, liefhebbers en verzamelaars af. De spullen werden massaal verkocht. Echter was er geen bewijs dat de spullen daadwerkelijk tot Romy toebehoorden. In totaal heeft het veilinghuis aan 29 van haar vermeende bezittingen een winst gemaakt van bijna 27000 euro. Na de verduidelijkingen van de dochter en ex-genoot van Romy, stopt het veilinghuis niet. De plannen zijn dat op 12 april de overige 21 spullen worden aangeboden.

Veilingorganisator Andreas Ruef beweert dat de voorwerpen aangeleverd zijn door anoniem erfgemeenschap van Romy.

Oplichterij

Dochter Sarah Biasini is op z'n zachtst gezegd verontwaardigd over de hele toestand. Zij benadrukt dan ook in Bild dat het allemaal niks meer is dan een grote oplichterij. Ex-echtgenoot Daniel Biasini sluit zich hier bij aan. Sarah vertelt dat zij de enige erfgename is en er niet zoiets bestaat als een zogenaamd erfgemeenschap. "Ik wil het heel duidelijk maken dat ik niets met deze veiling te maken heb en ook niet in de opbrengst deel. Ik ben nooit benaderd en heb daarom ook nooit mijn toestemming gegeven."

Voordat de veiling van start ging had Romy's ex-man in de krant duidelijk gemaakt dat geen enkel voorwerp van Romy is geweest. Deze komen namelijk uit de erfenis van Romy’s moeder Magda Schneider en haar laatste echtgenoot Horst Fehlhaber. Ook geeft de ex-man aan het walgelijk te vinden dat de persoon die dit ingediend heeft zich verschuilt achter anonimiteit. "De naam van Romy wordt helaas al vaak genoeg besmeurd. Ik laat niet toe dat dat nu ook met de naam van mijn dochter gebeurt.”

BRON: BILD, BEELD: BSR AGENCY