Een twist in de klassieke pannenkoek.. Likten we onze vingers er sowieso al bij af, nu zijn we helemaal niet meer te stoppen. Zonder schuldgevoel, want deze verrassende pancakes uit Curaçao zijn gezond en 'hopi bon'.
LEES OOK: Beau Culinair: Amalfi-citroentaart
Arepa die pampuna
Ingrediënten
- 240 gram bloem
- 3 eetlepels suiker
- 4 theelepels bakpoeder
- 2 eieren
- 200 ml melk
- 1 eetlepel kaneel
- 4 theelepels zonnebloemolie
- 300 gram pompoen
- 50 gram rozijnen
Benodigdheden
- Koekenpan
- Pan
Bereiding
Schil en snij de pompoen in blokjes. Kook ze in water tot de pompoen zacht is, ongeveer 10 minuten. Giet het water af en prak de pompoen fijn. Laat het even afkoelen. Meng alle ingrediënten voor het beslag tot een geheel. Verhit een koekenpan met een beetje olie en bak de pannenkoeken op een laag vuurtje, ongeveer 2 minuten per kant.
Boek
Daar is het dan: Het allereerste bakboek met Antilliaanse recepten! In 'Bakken met een tropische twist' staan 50 authentieke bakgerechten uit Curaçao die al meer dan 100 jaar in de familie van Vanessa Pourier circuleren. De oude familierecepten vormen de basis voor dit kookboek vol taarten, broden, koekjes en no bake gebakjes met een verrassende tropische smaaksensatie. Deze recepten zijn goed uit te voeren met makkelijk verkrijgbare ingrediënten. Haal de zon in huis met heerlijke tropische taarten en gebakjes. €20,- (vanaf 2 november verkrijgbaar).
BEELD: 'Bakken met een tropische twist'