Sack the stylist! 10 royal stijlmissers

Als je zoveel representatieve momenten moet afwerken, zit er ook wel eens een fashion faux pas tussen. Kijk & Huiver.
Sack the stylist! 10 royal stijlmissers

Het kan niet altijd raak zijn, in het Royal Fashion Department. Daarom 10 momentjes waarbij een spiegel en een kritische blik wonderen hadden kunnen doen. Hare Majesteit denkt hierbij alvast even na over haar eigen Sartorial Sins.

Anne

In 2011 kwam prinses Anne als wandelende moestuin naar de Royal Wedding van de Cambridge'jes. Het zelfmaakpatroon uit de Burda van 1979 paste keurig, maar daar was ook alles mee gezegd.

Maria Teresa

De groothertogin van Luxemburg moet hebben gedacht: 'Colourblocking is in, laat ik ook eens meedoen.' Met als gevolg dit onflatteuze pakje, dat – shock en horror – ook nog eens niet echt afkleedde.

Eugenie

Door de afgrijselijke Philip Treacy hoeden van de Yorkies vergeet je bijna naar de jurk te kijken die prinses Eugenie koos voor de Royal Wedding van William en Kate. Het is een Vivienne Westwood die vermoedelijk zelden zoiets ultratruttigs heeft afgeleverd.

Diana

Prinses Diana besloot in 1985 vermomd als flamingo naar een event in Florida te gaan. Zelfs de kostuumontwerper van 'Dynasty' zou deze glimmende, rimpelende draak hebben afgekeurd. Just no.  

Mette-Marit

Experimenteren met je prinsessenlook is aan te moedigen als je Máxima heet en erbij kijkt of je het echt zo bedoeld hebt. De nachtpon-met-matje-en-zwarte-kousen-look van kroonprinses Mette-Marit was een moment waarop de stylist met ontslag had moeten dreigen, dan wel ontslagen had moeten worden.

Máxima

Soms slaat zelfs koningin Máxima de fashionplank wel eens mis. Voor een bezoek van de Israëlische president Shimon Peres in 2013 doste ze zich uit als iets uit 'Het Kleine Huis op de Prairie', maar dan met een tiara. Zelfs een goede beha had deze Valentino (!) niet kunnen redden. Over haar beruchte culottes zijn we bereid te onderhandelen. Dit willen we echt nooit meer zien #voorvolkenvaderland.

PS Let ook even op de – zo lekker gewoon gebleven – stopcontacten in de plint en het ontbreken van een fatsoenlijke kabelgoot. Ze waren nog maar net koning en koningin destijds, nu zou een media-savvy assistent dat gordijn even een stukje verder dichtschuiven. Live and learn. Ook qua bruine rokken. 

Beatrice

In de categorie What Was She Thinking?! presenten we prinses Beatrice van York, in gekreukeld knalgeel satijn uit de feestwinkel, met een kanten bef, een strikje uit de jaren tachtig en een speldje dat een kleuter niet zou hebben misstaan. Afgaand op deze misser en de daaropvolgende makeover concluderen we dat ze sindsdien van stylist is gewisseld.

Sarah

Het groen staat mooi hij het rode haar van de hertogin van York, maar hier had iemand – de liefhebbende dochter die naast haar staat, wellicht? – toch even discreet een corrigerende onderbroek naar haar moedertje moeten toeschuiven, want dit is sneu. Zeker op de rode loper in Cannes.

Elizabeth

In de driehonderd jaar dat koningin Elizabeth inmiddels regeert, zag Hare Majesteit er immer uit om door een ringetje te halen. Op één keer na. Het jaar was 1999, de gelegenheid de Royal Variety Show en iemand had haar even het memo moeten geven dat ze niet zelf het podium op hoefde.

Stéphanie

Als je naast een snappy dresser als koningin Letizia moet staan, is het zaak zelf ook iets enigs uit de kast te trekken. Wat je niet doet, is een vuilniszak uit de Komo Collectie aantrekken, zoals kroonprinses Stéphanie van Luxemburg deed. Must do better.

 

Foto's © BSR Agency, ANP, Getty Images

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f2b00fd0609b', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws