doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Deze zes modellen hebben hun carrière te danken aan fastfood

Van fast food tot high fashion.
Deze zes modellen hebben hun carrière te danken aan fastfood

Van iedere dag de geur van vers gebakken friet ruiken naar op torenhoge hakken de catwalk aflopen. Deze zes modellen werden gescout in een fastfood restaurant: de een werkte er, de ander kwam voor een burgertje. 

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Gisele Bündchen

Terwijl jonge meisjes nu meestal ontdekt worden via social media, was het in de tijd van Gisele Bündchen heel anders. Zij werd gewoon in het wild gespot. Ze is een van de best betaalde modellen aller tijden. Haar modellencarrière begon op 14-jarige leeftijd tijdens een schoolexcursie in Sao Paolo bij McDonald's. 

Lily Cole

Net als Gisele werd ook Lily op 14-jarige leeftijd ontdekt, niet in Sao Paolo maar in Londen. Ze stond voor een fastfoodrestaurant toen ze gescout werd en inmiddels is ze niet meer weg te denken in modellenland. Noem een bekend merk en Lily heeft er voor gelopen! Ook schitterde ze op een paar Vogue covers en kun je haar kennen uit de filmindustrie, ze speelde in films zoals 'Star Wars' en 'Snow White'. 

Remington Williams

Remington werd gescout toen ze de afwas aan het doen was bij keten Chipotle in Austin, Texas. Vanaf het moment van de ontdekking van het model tot aan haar eerste modellenopdracht zaten twee weken. In een mum van tijd stond ze tussen supermodellen Kaia Gerber en Gigi Hadid. 

Angelica Rutledge

Angelica, beter bekend als 'Angel' ging na haar middelbare schooltijd aan het werk bij Chipotle - nope, geen collega van Remington - en werd enkele maanden later gescout terwijl ze aan het werk was, geheel in uniform en al. "Deze kerel komt binnen, in korte broek en een tanktop, totale surfer look, en hij keek me aan," vertelde Rutledge aan US Vogue. Deze 'kerel' was toevallig een beroemde fotograaf, hij gaf haar zijn nummer en nam een paar foto's en BOOM... weer een model ontdekt.

Anna Selezneva

In 2007 werd de Russische Anna ontdekt bij de McDonald's. "Een jongen van mijn leeftijd komt naar me toe en vraagt: 'Luister, je bent zo mooi, wil je geen model worden?'" Het Russische model tekende toen met Silent Management in Parijs en liep maanden later shows van Dries Van Noten en Céline.

Damaris Goddrie

Het model had enige ervaring in de modellenwereld, maar toch had ze niet het doel model te worden. Na een jaar pauze werd Goddrie voor de derde keer gescout (de eerste en tweede keer had ze er niet zoveel trek in) in het fastfoodrestaurant Quick waar ze op het punt stond een dubbele visburger te bestellen. Ze besloot toch toe te happen en tekende een contract bij een bureau.

LEES OOK: Denemarken: prins Nikolai op de catwalk

BRON: VOGUE, BEELD: GETTY IMAGES, INSTAGRAM 

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws