doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Oranjes: een weekje met de muziek mee

Moderne klassiekers en digitaal componeren, het was een weekje naar Máxima's muziekhart.
@media (max-width: 679px){#fig-61453f3be0328 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61453f3be0328 img{#fig-61453f3be0328 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-61453f3be0328 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61453f3be0328 img{#fig-61453f3be0328 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-61453f3be0328 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61453f3be0328 img{#fig-61453f3be0328 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-61453f3be0328 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61453f3be0328 img{#fig-61453f3be0328 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Oranjes: een weekje met de muziek mee

Bernstein, Concertgebouworkest, digitaal componeren – het is wel duidelijk dat de koninklijke agenda deze week een muzikaal thema had.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

MAANDAG

De koningin en koningin, vergezelt van prinses Beatrix en prins Constantijn, reisden af naar Groningen voor het Koningsdagconcert. Thema: Leonard Bernstein. Dresscode: stropdassen (in Máxima's geval). Publiek: de fine fleur van Grunn'g in de Oosterpoort. A good time was had by all, maar het ontging ons niet dat Zijne Majesteit wat last van zijn rug leek te hebben. 

DINSDAG

Koningin Máxima woonde als beschermvrouw van het Concertgebouworkest een repetitie bij…

…waarbij ze ook nog even het podium opschoof (de violiste verdient bonuspunten voor concentratie)…

…en zich op geheel eigen wijze overal mee bemoeide voor interesseerde. Je moet je huiswerk doen, als deze vrouw langskomt, zoveel is duidelijk.

WOENSDAG

Voor koning Willem-Alexander kon het jacquet weer uit de kast: hij ontving de nieuwe ambassadeur van de Republiek Irak, Z.E. dr. Hisham Ali Akbar Ibrahim Alalawi...

...en de ambassadeur van de Republiek Armenië, Z.E. Garegin Melkonyan, om hun geloofsbrieven in ontvangst te nemen. Minister Blok stond erbij en keek ernaar. En dat gold ook voor Foute Royal Haardstuk. 

Prinses Laurentien was in Stockholm waar ze sprak op het Global Child Forum (en uiteraard iets groens aanhad).

Laurentien onderhield zich er aangenaam met de Zweedse royals: hier prinses Sofia en prins Daniel...

...en liet kroonprinses Victoria even zien hoe je dat nu écht doet, een kick-ass pak dragen. 

De koning en koningin prikten een vorkje met wat onderdanen assorti tijdens de jaarlijkse Uitblinkerslunch. 

Koningin Máxima woonde later het congres van de Internationale MS Federatie (MSIF) bij in het MS-expertisecentrum van zorginstelling Nieuw Unicum in Zandvoort...

...waar ze sprak met bewoners en zich liet bijpraten over de nieuwste ontwikkelingen. Een van hen, Thijs Möller, kreeg de gelegenheid om uitgebreid met de koningin te praten. "Het was in één woord geweldig" zegt Möller na afloop van het gesprek tegen NH Nieuws. "Ze kijkt je aan en stelt goede vragen, aan alles merk je dat ze betrokken is. We kunnen ons geen betere ambassadeur voor stichting MS-research wensen."

DONDERDAG

Op donderdag dekten de Oranjes zo'n beetje half het land. Prinses Margriet was in Rotterdam aanwezig bij de viering van het 75-jarig jubileum van de Nederlandse Vereniging van Kapiteins ter Koopvaardij.

Máxima hield intussen de openingstoespraak ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van de Prins Claus Leerstoel, op Paleis Noordeinde...

...iets waarvoor ook prinses Beatrix was uitgerukt.

De koningin droeg voor de gelegenheid Dolce& Gabbana en een kunstig geknoopte mitella sjaal. 

Die sjaal was goddank verdwenen toen ze 's middags opdook bij een workshop digitaal componeren op de Pabo van Hogeschool Leiden.

Máxima was er als beschermvrouw van Meer Muziek in de Klas...

...en kreeg nog een cadeautje mee voor thuis.  

Prins Constantijn tenslotte, reikte 's avonds de prijs voor de World Press Photo van het Jaar uit en prinses Laurentien was gezellig meegekomen. 

VRIJDAG

Koning Willem-Alexander bracht een bezoek aan de luchtmachtbasis Eindhoven waar hij zich in een Hercules waagde.

Tijdens het werkbezoek werd de koning geïnformeerd over de toekomstige ontwikkelingen binnen de luchtmacht en van de basis.

De vliegbasis is de thuisbasis van alle transportvliegtuigen van de Koninklijk Luchtmacht.

Vervolgens reisde de koning door naar Milsbeek in Limburg om daar de nieuwe Indoor Verse Compost Fabriek van CNC Grondstoffen te openen.

Foto's © ANP

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws