Oscar van den Boogaard: ‘Ik ben de zoon van prins Bernhard’

Is het promotie voor zijn boek 'Kindsoldaat' of een geloofwaardige claim van Oscar van den Boogaard?
Oscar van den Boogaard: ‘Ik ben de zoon van prins Bernhard’

Oscar van den Boomgaard, schrijver van onder andere ‘Kindsoldaat’, zegt in het NRC dat hij een buitenechtelijke zoon is van prins Bernhard.

Zijn vader was een bekende van de prins, zijn moeder een kennis van Juliana en zou halverwege de jaren vijftig een verhouding met Bernhard hebben gehad. Hard bewijs is er niet, maar zijn verhaal is ook weer niet volstrekt onwaarschijnlijk.

© Rineke Dijkstra / Bezige Bij

Op de vraag of het waar is dat Oscar van den Boogaard de zoon is van prins Bernhard, antwoordt de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD): “Wij hebben daar op basis van de ons nu bekende informatie geen enkele aanwijzing voor.”

De beste manier om de claim te staven zou een DNA-test zijn, met als vergelijkingsmateriaal het DNA van Mildred Zijlstra, die ook een vrij geloofwaardig verhaal heeft over Bernhard als biologische vader. Blijkt daaruit dat de kans groot is dat ze dezelfde ouder hebben, dan staan ze allebei sterker.  

© Bezige Bij

Oscar's boek ligt volgende week in de winkel. Het hele interview met Van den Boogaard lees je in de NRC.

Foto’s © ANP

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f6951e603c2b', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws