Glamour met een knipoog

Aha! Dus dít is het geheim van een goed kerstdiner

Wij van Beau Monde gingen langs bij executive chef Inan Sahin van Bodon, La Grande Brasserie Amsterdam en vroegen hem wat nou echt belangrijk is bij het maken van een kerstdiner.

Aha! Dus dít is het geheim van een goed kerstdiner

Geen idee wat je nu weer moet maken voor het kerstdiner? Geen paniek! Wij van Beau Monde gingen langs bij executive chef Inan Sahin van Bodon, La Grande Brasserie Amsterdam en vroegen hem wat nou echt belangrijk is… 

Wat is volgens jou het geheim van een goed kerstdiner?

“Dat is niet per se het eten, maar het gezelschap. En dat heeft dan weer veel met de keuze van het eten te maken... Kijk: gestreste mensen die iets erg ingewikkelds maken in de keuken en die vervolgens aanschuiven aan tafel: geen goed plan. Dat idee trekken wij zelfs door in Bodon.”

Echt? Waarom dan, jullie zijn koks en kunnen toch elk gerecht klaarmaken?

“Dat kunnen we zeker, maar in plaats van alles ingewikkeld te doen met een smaak die niemand kent, maken wij producten die iedereen wél kent, maar daarvan de allerbeste. Dat is voor alle partijen het leukste. Iedereen heeft herinneringen bij een bepaald gerecht. Dan weet je: dat heb ik daar ooit gegeten, maar daarna nooit meer zó lekker. Wij willen zo’n plek worden. Jij kunt van je huis ook zo’n plek maken. Maak iets waar je goed in bent en maak daar een traditie van.”

Wat gaat er vaak fout bij het klaarmaken of samenstellen van een kerstdiner?

“Dat mensen iets maken wat ze maar één keer per jaar maken. Of nog nooit eerder hebben gedaan. En dan dus proberen om die kalkoen gaar te krijgen… Of dat je gasten na het kerstdiner zitten uit te buiken, omdat ze echt té vol zitten. Het moet een mooi uitgebalanceerd diner zijn. Als je kiest voor een stevig wildgerecht, ga dan voor lichte salades als voorgerecht. Dus niet eerst een zware garnalencocktail met mayonaise, vervolgens een leverterrine en daarna kalkoen met veel jus. Drie dagen later zit je dan nog vol.”

Eten bij Bodon, La Grande Brasserie? Dat kan! Neem contact op via: Bodon, La Grande Brasserie (Amsterdam) info@bodonlagrandebrasserie.com, +31 (0)20 570 57 24.