Glamour met een knipoog

Beau Culinair: kookboek Yvon Jaspers

Van smushi tot smörrebröd.

Beau Culinair: kookboek Yvon Jaspers

Yvon Jaspers, bekend van het programma Boer Zoekt Vrouw, heeft haar passie gevonden in het schrijven van een kookboek. Het boek is gebaseerd op ‘de keukentafel van het noorden’.

Smushi

Het kookboek van Yvon is erg divers; van smushi tot smörrebröd. Gerechten die je vast nog niet bekend voor komen. Hier hoop Yvon verandering in te brengen. Ze heeft een passie voor de Scandinavische keuken en wil ons graag mee laten genieten van al het lekkers. 

Tweede boek

Yvon heeft de smaak te pakken met haar kookboek en speculeert nu zelfs over een tweede boek. Haar vakantie naar Griekenland is de inspiratie hiervoor. 

Een klein voorproefje van de Scandinavische keuken:

Sandbaksels

INGREDIËNTEN

 • 65 g fijne kristalsuiker

• 110 g boter + extra om in te vetten

• 1 ei

• 65 g amandelmeel

• 275 g tarwebloem + extra om te bestuiven

• 250 ml slagroom

• 1 zakje vanillesuiker

• 500 g gemengd rood fruit

BENODIGDHEDEN

• mixer

• zeef

• plasticfolie

• oven

• 15 kleine taartvormpjes

BEREIDING

• Mix suiker en boter tot een bleek en romig mengsel. Voeg het ei toe en mix

tot het goed gemengd is. Voeg het amandelmeel toe en meng. Zeef de tarwebloem erboven en mix nog een keer goed door.

• Maak een bol van het deeg. Rol in plasticfolie en zet minstens 20 minu- ten in de koelkast.

• Verwarm de oven voor op 175°C.

Vet de taartvormpjes in met wat boter.

• Verdeel het deeg in 15 stukjes. Druk het deeg zorgvuldig in de vormpjes. Bak goudbruin in ongeveer 25 minuten.

• Klop ondertussen de slagroom met de vanillesuiker stijf. Bedek de afgekoel- de taartjes met wat slagroom en versier met het rode fruit.

TIP

Voor een gezondere versie bedek

je de taartjes met wat vanilleskyr of gewone dikke yoghurt. 

 

#dekeukentafelvanhetnoorden van #yvonjaspers verschijnt volgende maand! #nordic #bakken #recepten #noorden #scandinavie #kookboek

A post shared by Carrera Culinair (@carreraculinair) on