Prins Henrik ontwerpt bizar liefdesbeeld

De hele Deense koninklijke familie, inclusief Apple – het hondje van prinses Marie – is uitgerukt voor de on...

Lees ook

De hele Deense koninklijke familie, inclusief Apple – het hondje van prinses Marie – is uitgerukt voor de onthulling van Miss Fredensborg in de privétuin van het gelijknamige paleis.

Deze sculptuur is ontworpen door prins Henrik. Het is een geschenk van het koninklijk paar aan elkaar ter gelegenheid van hun 50-jarig huwelijk op 10 juni aanstaande. Een groot publiekelijk feest komt er niet, Margrethe (77) en Henrik (82) hebben besloten het in intieme kring te vieren.

© Det Danske Kongehus  

Wat het beeld precies moet voorstellen is niet bekend. Wat het zegt over hun relatie is ook een kwestie van gissen, maar je kunt er van álles in zien.

© Det Danske Kongehus  

Over de reden dat de Deense royals van een groot feest hebben afgezien, is al veel gespeculeerd. Het zou kunnen dat de koninklijke agenda’s in deze periode al wel erg vol zaten met royal kroonjaar-party’s in Nederland en Noorwegen en ze de contacten me de koninklijke collega’s graag fris houden.

© Det Danske Kongehus  

Meer voor de hand ligt echter dat in de periode waarin vorig jaar moest worden besloten hoe ze het zouden vieren, de romantiek tussen Margrethe en Henrik ‘aan een beetje vermoeidheid’ leed. Henrik ging vorig jaar met pensioen, gaf zijn titel prins-gemaal op en bracht een groot deel van het jaar door in zijn kasteel in Frankrijk en op vakantie in Italië.

De break lijkt hen goed te hebben gedaan, want tegenwoordig zijn de koningin en haar prins weer vaker samen. Maar uitbundig 50 jaar liefde vieren ging misschien ook weer nét te ver.

Lees ook: 

Openingsbeeld © Det Danske Kongehus  

 

Laatste nieuws

Zie ook