Glamour met een knipoog

Dít ingrediënt voegen experts toe aan wijn om de smaak te verbeteren

Zout gebruik je waarschijnlijk al-tijd als je staat te kokkerellen. Het zorgt er immers voor dat alles net iets lekkerde...

Dít ingrediënt voegen experts toe aan wijn om de smaak te verbeteren

Zout gebruik je waarschijnlijk al-tijd als je staat te kokkerellen. Het zorgt er immers voor dat alles net iets lekkerder wordt. Maar wist je dat dit ook geldt voor wijn?

Als je een goedkope wijn kiest - quelle horreur! -, kun je soms bedrogen uitkomen. Door de gootsteen spoelen is doodzonde, daarom kun je er maar beter het beste uit proberen te halen. Met zout, als we experts mogen geloven.

Volgens The Wall Street Journal voegde Nathan Myhrvold – voormalig chief technology officer van Microsoft – altijd een snufje zout toe aan zijn wijn om de smaak in balans te brengen. Naar verluidt begon hij ermee toen hij een keer een te fruitige wijn kreeg en het zoutige aspect miste. Blijkbaar werkte zijn truc zo goed dat niet veel later álle tafelgasten hetzelfde deden.

Ga jij het proberen?

Lees ook:

Beeld: iStock Bron: Marie Claire