Glamour met een knipoog

Oei! Dit zijn de meest gemaakte fouten bij het vijlen van je nagels

Het vijlen van je nagels lijkt misschien een eenvoudige taak, maar wist je dat veel mensen onbewust fouten maken die je nagels kunnen beschadigen? Van de verkeerde techniek tot het gebruik van ongeschikte materialen!

Dit zijn de meest gemaakte fouten bij het vijlen van je nagels

Gezonde en mooie nagels beginnen bij de juiste verzorging, en vijlen speelt daarin een cruciale rol. Déze veel voorkomende fouten wil je absoluut vermijden, zeggen nagelstylistes Deborah Lippmann en Sigourney Nuñez.

Zagen, zagen en nog eens zagen

De grootste fout is het heen en weer 'zagen' van de nagels, vertellen Lippmann en Nuñez aan Who What Wear. Hierdoor splijten je nagels en kunnen er rafels ontstaan. Kies één richting om te vijlen (van links naar rechts of van rechts naar links) en blijf daarbij.

De juiste positie

"Een andere veelgemaakte fout is het niet in de juiste positie houden van de vijl", voegt Lippmann toe. Hoe je het dan wel moet doen? Vijlen met je vijl parallel aan je nagelpunt in een lichte hoek van 45 graden. Zo kun je de kans op gespleten nagels voorkomen.

Te lang doorvijlen

Nog een faux pas? Per ongeluk te veel van de nagel wegvijlen. "Mensen gaan vaak te veel richting de zijkant en vijlen een belangrijk deel van de rand weg die nodig is om de structuur van de nagelvorm te behouden, vooral als je een amandelvorm probeert te creëren", legt Nuñez uit. "Dit gebeurt vaak omdat mensen een smallere vorm willen, maar wat het in plaats daarvan doet, is de kans op het breken van de nagel vergroten omdat de hoeken zijn weggevijld." Ouch!

De juiste vijl

Als je de juiste techniek onder de knie hebt, wil je natuurlijk ook de juiste materialen gebruiken. Wist je dat elke vijl een nummer heeft dat de abrasiviteit aangeeft? Met andere woorden: elke vijl heeft een nummer dat aangeeft hoe grof hij je nagels vijlt. Hoe hoger het nummer, hoe fijner de schurende deeltjes en hoe zachter de nagelvijl.

"Als je je natuurlijke nagels vijlt, is 240 de ideale korrel, omdat het de randen glad maakt zonder teveel te schuring", zegt Nuñez. "Nagelvijlen met een korrel van 180 of lager zijn doorgaans grover en geschikt voor gels of acryl." Zorg er dus voor dat je een fijne vijl gebruikt op je natuurlijke nagels!

Glazen nagelvijlen zijn doorgaans zachter dan andere vijlen (en ze zien er ook nog eens chique uit!), waardoor ze een fijne optie zijn voor de dagelijkse nagelverzorging.

Het vijlen van je nagels lijkt misschien een simpele klus, maar de manier waarop je het doet maakt een wereld van verschil!

Beauty
  • Who What Wear
  • Adobe Stock