De grote reden waarom diëten niet werken bij sommige vrouwen

Alsof het al niet moeilijk genoeg is om wat gezellige kilo's kwijt te raken hebben we zojuist geleerd dat er nog m&eacut...

Alsof het al niet moeilijk genoeg is om wat gezellige kilo’s kwijt te raken hebben we zojuist geleerd dat er nog méér factoren zijn waarom je gewicht niet afneemt. Uit nieuw onderzoek komt namelijk naar voren dat het niet alleen maar gaat om wat je precies eet, maar vooral om hoe laat je eet. De conclusie? Mensen die op onregelmatige tijden eten zouden ongezonder zijn.

Het zit dus niet echt mee. Natuurlijk weet iedereen dat het belangrijk is om op gezette tijden iets te nuttigen, maar hallo: soms staat het leven even in de weg en lukt het niet om iedere zoveel uur te eten. Toch liegt het onderzoek in Proceedings of the Nutrition Society (hierin worden overzichtsartikelen door erkende experts gebundeld) er niet om. Mensen die op onregelmatige tijden eten hebben vaker een slechte BMI en meer kans op obesitas. De groep mensen die regelmatig eet had een betere score én een smallere taille.

Ze beweren dat je biologische klok van slag raakt als je niet op ‘normale’ tijden eet. Wat de goede tijden zijn, wordt echter niet vermeld. Toch raden ze het af om iedere dag op verschillende tijden te eten en ook in portiegrootte af te wisselen. We vermoeden dat ze hiermee bedoelen dat het niet handig is om snel met iets kleins te lunchen, om vervolgens later op de dag ineens een grote maaltijd achter de kiezen te werken. 

Lees ook:

Beeld: iStock Bron: Cosmopolitan

Laatste nieuws