Bewezen: deze koolhydraten kun je eten zonder aan te komen

Of je koolhydraten nu moet vermijden als je af wil vallen is iets waar de meningen sterk over verdeeld zijn. Toch lijkt...

Of je koolhydraten nu moet vermijden als je af wil vallen is iets waar de meningen sterk over verdeeld zijn. Toch lijkt koolhydraten schrappen nu achterhaald te zijn! Nieuw onderzoek wijst uit dat je de volgende dingen prima kunt eten zonder aan te komen.

Menig celeb zweert bij een koolhydraatarm (of -vrij) dieet om de ranke figuurtjes Hollywood proof te houden, maar is het wel echt nodig om alle carbs te schrappen? Volgens het volgende onderzoek niet. Hoewel brood nog steeds in de slechte categorie wordt geplaatst – jammer… –  zijn de volgende koolhydraten ‘goede’ koolhydraten die je kunt eten zonder aan te komen. 

In de onderzoeksresultaten komt naar voren dat je sommige carbs prima kunt eten zonder bang te hoeven zijn dat de kilo’s blijven kleven op de heupen. Het onderzoek heeft het over een ‘resistant starch’ oftewel resistent zetmeel dat er zelfs voor zorgt om je gewicht onder controle te houden. Het duurt langer voordat het verteert, waarna het lichaam het gebruikt als energie. Wit brood en koekjes worden nog steeds afgezworen, maar producten als bonen, volkoren producten, onrijpe bananen, witte rijst en pasta staan wel op het ‘goedgekeurd’ lijstje. Als je dit eet voel je je langer verzadigd wat vervolgens helpt om je gewicht te behouden en onder controle te houden. Niet alle carbs zijn dus duivels als het aan dit onderzoek ligt.

Lees ook:

Beeld: Pixabay
Bron: Time en Cosmopolitan

Laatste nieuws