Waarom je waterfles eigenlijk hartstikke vies is

Het lijkt misschien heel verantwoord om je waterfles te hervullen en het zo keer op keer opnieuw te gebruiken, maar niet...

Het lijkt misschien heel verantwoord om je waterfles te hervullen en het zo keer op keer opnieuw te gebruiken, maar niets lijkt minder waar als het op hygiëne aankomt. Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: als je je flesje van tevoren niet schoonmaakt is het gebruiken van de waterfles net zo vies als het likken van het toilet. Echt.

De website treadmillreviews heeft onderzoek gedaan naar de hervulbare waterflessen. Zij schrijven dat je met iedere slok water uit een ‘vies’ flesje een slok bacteriën binnenkrijgt. Maar hoe zit het nu precies? Is een waterfles hervullen dan helemaal niet goed? Tot op zekere hoogte.

Op een waterfles van een sporter kwamen ze ruim 313.000 bacteriën tegen na een week niet schoonmaken. Dat is erg veel als je het vergelijkt met een hondenspeeltje bijvoorbeeld, dat bevat gemiddeld zo’n 3000 bacteriën. Om het nog duidelijker te maken: het is ongeveer even veel als de gemiddelde wc-bril thuis. Daarmee beweert de website dat het dus schadelijker zou zijn om uit je vieze fles te drinken dan dat je een speeltje van de hond in je mond neemt. 60% van de bacteriën die gevonden zijn op de flessen zouden schadelijk kunnen zijn en daarom is het erg belangrijk om je waterfles goed te reinigen na ieder gebruik. 

Lees ook:

Beeld: Pixabay

Laatste nieuws