Een wijntje voor het slapen gaan helpt afvallen

Dat is nog eens goed nieuws! Uit onderzoek blijkt dat een wijntje voor het slapen gaan, helpt bij het afvallen. Maar voo...

Dat is nog eens goed nieuws! Uit onderzoek blijkt dat een wijntje voor het slapen gaan, helpt bij het afvallen. Maar voordat je nu spontaan een flesje ontkurkt…

Dit moet een leuke studie geweest zijn voor de Washington State University. In juli vorig jaar ontdekten onderzoekers van de universiteit dat wijn en gewichtsverlies een goede combinatie zijn, dankij de stof resveratrol. Deze stof, die je vindt in rode wijn, helpt ‘wit vet’ te veranderen in ‘bruin vet’.

En dat is niet het enige onderzoek naar resveratrol wat dit bewijst. De stof resveratrol is al eerder op dikke(re) mensen getest. In dat onderzoek kwam al naar voren dat deze stof een gunstig effect heeft op de stofwisseling, op de bloed- en insulinespiegel en het functioneren van de lever.

En in 2012 werd middels bijen bewezen dat een glas wijn drinken ’s avonds het snacken tegen hield. Persoonlijk vinden we honing en rode wijn ook niet de beste combinatie… En de combinatie bij en wijn is ook wat apart, maar loving the result.

Hang niet meteen aan de fles

Dit klinkt je vast als muziek in de oren, maar zet niet meteen een fles rode wijn op je nachtkastje. De meeste doktoren zijn nog niet positief over het drinken van wijn. Plus: als je echt effect wilt hebben van de resveratrol, moet je aardig veel wijn drinken, zo’n meerdere flessen per dag. En laat te veel alcohol nu slecht voor je gezondheid zijn. Daar komt nog bij dat bijna al het onderzoek tot nu toe is uitgevoerd op dieren (zelfs bijen dus!). Hoe fantastisch de resultaten ook mogen klinken, dat betekent niet dat je ze automatisch kunt doorvertalen naar de mens.

Daarnaast zijn er andere en gezondere manieren om te genieten van de positieve effecten van resveratrol. Professor Min Du van de Washington State University legt uit:

Veel van de gunstige polyfenolen zijn onoplosbaar en worden uit de wijn gefilterd in het productieproces. Het is gezonder om een handje bosbessen, druiven of aardbeien te snoepen. Dat zijn allemaal natuurlijke bronnen van resveratrol.

En dan nog een leuk feitje. Rode wijn is niet slecht voor je tanden! We herhalen: rode wijn is niet slecht voor je tanden. Je krijgt er juist sterkere, gezondere tanden van, minder gaatjes en uiteindelijk een mooiere glimlach. *Plop*

Lees ook:

Bronnen: goodhousekeeping.com, Radar Plus en Happy in Shape.

Laatste nieuws