Dé 7 culinaire hotspots van Amsterdam

Onze prachtige hoofdstad zit bomvol fantastische plekjes. Asia Paruch, editor en founder van Fabulouscity, houdt zich da...

Onze prachtige hoofdstad zit bomvol fantastische plekjes. Asia Paruch, editor en founder van Fabulouscity, houdt zich dagelijks bezig met de leukste plekjes in Amsterdam op haar Fabulouscity blog. En dit zijn volgens Asia dé 7 culinaire hotspots van Amsterdam waar je deze kerst echt even een bezoekje aan moet brengen. Enjoy!

1. Bar-Restaurant Jackson Dubois

Iedere dag rond 18.00 uur verandert het bekende Caffe Esprit aan het Spui, in een stijlvolle bar, nl. het nieuwe Jackson Dubois. Same place, different world. Een culinaire reis over de wereld met streetfood dishes én bijzondere cocktails, 50 soorten speciaal biertjes en 20 soorten champagnes, yay. “Het is het allereerste horecaconcept dat in de avond transformeert!” aldus Asia.

“Persoonlijk vind ik het superhandig, zo’n relaxt eetadresje met veel verschillende wereldse gerechtjes, gelegen is in het centrum van Amsterdam. Leuk na een dagje shoppen. Mijn absolute topper? De buns met kreeft en koriander!”

TIP: In december heeft Affligem een exclusief speciaal biertje voor jou gecreëerd: Natalis. En dat is nergens anders in Nederland te vinden.

Locatie: Bar Jackson Dubois, Spui 10, Amsterdam (website)

Jackson-Dubois

2. De Kersentuin

De Kersentuin, het restaurant in het Garden Hotel is dé nieuwe hotspot in Amsterdam Zuid. Laat je verrassen door de bijzondere gerechten van de nieuwe chefs: Stefan van Sprang en Wessel Ruijmgaart. Asia bestelt graag langoustine met mango, rode peper en gebrande foie gras, pastei van parelhoen of, met een knipoog naar de frikandel speciaal, de gamba speciaal. De Kersentuin is geopend tijdens kerst!

Locatie: De Kersentuin, Dijsselhofplantsoen 7, Amsterdam (website)

De-Kersentuin

3. Het Art’otel

Art’otel Amsterdam is de plek waar lifestyle, art & design, muziek en good food samen komen. Ben je op zoek naar een chique, stijlvolle locatie waar je naast kunst & cocktails ook nog eens erg lekker kan eten? Say no more.

In samenwerking met Atelier Van Lieshout worden kunstwerken tentoongesteld in de publieke ruimtes en kamers van het Art’otel. De keuken van restaurant 5&33 is de gehele dag open en geïnspireerd door het Mediterrane tapas-concept.

Tip: gedurende het truffelseizoen laat 5&33 haar gasten een bijzondere kwaliteit truffels proeven. Nog tot en met 24 december kun je hier genieten van een exclusief samengesteld truffelmenu.

Locatie: 5&33, Martelaarsgracht 5 Amsterdam (website)

truffel-pasta

4. Restaurant C

“Op mijn food hotspots lijstje mag Restaurant C niet ontbreken, het nieuwe concept van chefkok Michiel van der Eerde – bekend van Baut en Baut Zuid.” Alles draait hier om graden Celsius. Een van Asia’s favorieten: Zalm Teriyaki, bereid op 40ºC.

Locatie: Restaurant C, Wibautstraat 125, Amsterdam (website)

Restaurant-C

5. Hangar Amsterdam

Hangar is een nieuwe food spot in Amsterdam Noord waar tropisch en industrieel samen komen. In november heeft deze hotspot haar deuren geopend en niemand minder dan de voormalige ‘GTST’-acteur Tim Immers is de trotse eigenaar van deze nieuwe zaak. Must eat: risotto met cantharellen, parmezaan en anijs! Hangar Amsterdam is puur eten, een gezellige sfeer, een bijzondere locatie en een groot terras aan het water, met de binnenstad van Amsterdam op de achtergrond, need we say more.

 Locatie: Hangar, Aambeeldstraat 36, Amsterdam Noord (website)

6. Hoxtown Events

Hoxtown Events is inmiddels een begrip in Amsterdam. Na het succes van twee hotels in Londen opende The Hoxton afgelopen zomer haar deuren aan de Herengracht. Het hotel is de ‘place-to-be’ als het om culturele evenementen gaat. Er zijn kunstexposities, lezingen, yogasessies, fotografie workshops en nog veel meer. Zo worden er elke maand 8 Hoxtown events georganiseerd, van ArtyParty’s tot Blogger Masterclasses en van YogaFesten tot pop-up markets. En bij The Hoxton hoort natuurlijk de grill & bar Lotti’s (ook open tijdens de kerstdagen). Voor als je na het bezoeken van Hoxtown zin hebt in iets lekkers…

Locatie: Hoxtown, Herengracht 255, Amsterdam (website)

7. Restaurant Bluespoon in Andaz Hotel

In de oude openbare bieb aan de Prinsengracht zit het Andaz Hotel. In het Bluespoon restaurant eet je volgens het farm-to-table concept, waarbij verse, lokale producten worden geserveerd. Naast de lokale producten is er ook een nieuwe lokale chef: Kasper Stiekema.

Locatie: Bluespoon, Prinsengracht 587, Amsterdam (website)

Bluespoon-Food-Kasper-S

Laatste nieuws