7 redenen waarom je veel water moet drinken

Dat water enorm goed voor je is weten we allemaal, maar waarom is het nou eigenlijk zo gezond? Beau Monde geeft je 7 red...

Dat water enorm goed voor je is weten we allemaal, maar waarom is het nou eigenlijk zo gezond? Beau Monde geeft je 7 redenen waarom je veel water moet drinken. 

1. Zuivert je huid

Je huid is enorm gevoelig, vooral in deze periode van het jaar heeft je huid snel een vochttekort. Daarom is het belangrijk om veel water te drinken, op deze manier blijft je huid glanzend en gezond. Na een week merk je nog geen verschil, maar als je een paar weken een paar liter per dag drinkt, zie je gegarandeerd resultaat.

2. Reinigt je lichaam

Water zorgt ervoor dat de gif- en afvalstoffen uit je lichaam verdwijnen.

3. Je krijgt er energie van

Als je te weinig drinkt, raak je uitgedroogd en daar word je duf van. Zet een flesje naast je op bureau, op de bank, op tafel etc., en je blijft de hele dag lekker fit.

4. Je valt ervan af

Hét middel om af te vallen. Er zitten 0 calorieën in water, in tegenstelling tot bijvoorbeeld cola of (ijs)thee. Daarnaast vult het. Op die manier eet je minder. Zorg dus dat je altijd voor je maaltijd een glaasje H2O drinkt. Je zult dan zeker weten een paar happen minder eten.

Water

5. Helpt tegen hoofdpijn

De (hoofd)oorzaak van hoofdpijn is bijna altijd uitdroging. Drinken dus!!

6. Goed voor je hart

Uit onderzoek van de Amerikaanse Journal of Epidemiology is gebleken dat mensen die 5 glazen water per dag drinken 41% minder kans hebben op een hartaanval, dan mensen die maar 2 glazen drinken.

7. Het is goedkoop

Naast alle gezondheidsredenen is het ook gewoon praktisch. Water hoeft eigenlijk niks te kosten. Investeer in een mooie fles die je kunt ‘refillen’. Een liter water kost in Nederland omgerekend 13 cent.

Tip: vind je de smaak van water maar niks? Snij een stuk fruit in partjes en stop dat in je flesje, bijvoorbeeld een citroen, limoen of aardbei, dit geeft een lekkere frisse touch. Ook lekker met wat munt of gember, probeer maar.

Laatste nieuws