Scroppino recept: Dragon Delise

Omdat Scroppino altijd een goed idee is en het met een zonnestraaltje nog beter smaakt, hebben wij een leuk Scroppino re...

Omdat Scroppino altijd een goed idee is en het met een zonnestraaltje nog beter smaakt, hebben wij een leuk Scroppino recept voor je. Want naast dat je er een heerlijke cocktail mee kunt maken, kan je je eters (of jezelf) ook verrassen met een Scroppino dessert. De tip voor dit weekend (want yay, het wordt een zonnige zaterdag).

Wat is Scroppino?

Scroppino is een spoom, een drankje met ijs dat als tussen- of nagerecht wordt gedronken. Normaal mix je dit drankje zelf met citroensorbetijs, wodka (of grappa) en prosecco. Maar het kan ook sneller:

Monte Scroppino als toetje

Monte Scroppino Originale heeft alle ingrediënten vast voor je gemixt. Deze mix is gebaseerd op een oud Venetiaans recept en bevat wodka, prosecco en een speciaal soort limoenijs. Ook handig: Monte Scroppino is nu als handige Freeze & Squeeze knijpzak verkrijgbaar (ook in grootverpakking). Makkelijk in gebruik en neemt niet al te veel ruimte van de vriezer in beslag (de scroppino drink je natuurlijk koud).

Wist je trouwens dat je hier ook errug lekkere desserts mee kunt maken? Wij tippen de Dragon Delise, een dessert met een Oosterse twist.

Dragon Delise

In het winkelmandje:

  • 3 stuks lychees
  • 100 gr boerenjongens
  • 1 stukje gember geraspt
  • 1?2 stukje gedroogde rode peper (wil je meer bite, doe er dan wat meer in)
  • 1 blaadje djeroek poeroet (limoenblad)
  • Stokje sereh
  • Schijfjes mango
  • Mint

Monte Scroppino als toetjeZo maak je de Dragon Delise
Gooi de boerenjongens,  gember, rode peper, derjoek poeroet en de lychees in een kom. Laat dit even zo staan  (ca. 10-15 minuten). Tip: je kan dit ook voor je etentje al klaar zetten, dan hoef je er niet op te wachten en kan je het direct in de flutes scheppen.

Maak de scroppino (squeeze & blend). Als je de verpakking uit de vriezer haalt, kun je het het beste even in de blender gooien. Dan krijgt het die heerlijke romige structuur. Doe dit vlak voor het uitserveren.

Schep een beetje Dragon Delise mengsel in elke flute en doe hier vast een schijfje mango bij. Giet de scroppino hier bovenop, even garneren met een extra stukje mango en de sereh en mint en je dessert is klaar om geproefd te worden. Bon appétit!

Meer info: Montescroppino.nl

Laatste nieuws