Saté is het nieuwe ‘pole to bowl’

Saté is het nieuwe 'pole to bowl' in L.A. Leefde een beetje celeb deze zomer op kommetjes rauwe vis met rijst en avocado...

Saté is het nieuwe ‘pole to bowl’ in L.A. Leefde een beetje celeb deze zomer op kommetjes rauwe vis met rijst en avocado (‘pole to bowl’ = ‘van de hengel rechtstreeks in de kom’), tegenwoordig eet elke zichzelf respecterende actreutel saté. Koolhydraatvrij, proteïnerijk, uiteraard wel geroosterd op iets chics als minimaal biologisch rozenhout. “Portiecontrole is tegenwoordig alles,” zegt Harley Pasternak, trainer en food coach van onder andere Katy Perry, Lady Gaga en Jennifer Lopez. Hij zet prikkers met vlees, vis en groente standaard op het menu, zij het wel in minimaatjes. “Je wilt wél wat proeven. Dus kleine hapjes, proteïne, fruit, edamame boontjes. En nieuwe combinaties, zoals vers fruitwater met selderij of paksoi.”

Kleine hapjes, heel veel smaak

Eva Longoria © Patrick Riviere Eva Longoria © Patrick Riviere

Het is een trend die aanslaat. De catering van het Bel Air huwelijk Justin Theroux en Jennifer Aniston? Saté in vier smaken plus een buffet waar alle hapjes Extra Small waren. Golden Globes? De satébestelling staat al, het menu wordt mezze. Beststeller bij Picca aan Pico Boulevard is de ceviche (gemarineerde rauwe vis), wat nog een beetje aanhaakt op ‘pole to bowl’. “Als het maar klein en gevarieerd is,” zegt Eva Longoria, eigenaar van de Beso Restaurants. “Onze ‘small plates’ lopen het best. Liefst op een grote schaal, zodat je samen kunt delen. Dat is het nu helemaal.” En dat heeft Satatouille (www.satatouille.nl) in Amsterdam goed begrepen. Deze nieuw hotspot volgt de ‘portiecontrole met smaak-trend’ helemaal, met een menukaart vol kleine hippe en pittige hapjes, inclusief saté. Aanrader!

Fruit met bosui! © Sataouille Fruit met bosui! © Sataouille

Laatste nieuws