Gezond leven op vakantie

Gezond leven op vakantie? Onderzoek* toont aan dat bijna 8 op de 10 Nederlandse vrouwen haar gedrag op het vlak van voed...

Gezond leven op vakantie? Onderzoek* toont aan dat bijna 8 op de 10 Nederlandse vrouwen haar gedrag op het vlak van voeding aanpast. Een groot deel van hen – 69% – laat zich bovendien op culinair gebied wat meer gaan tijdens de vakantie.

Heb je zo hard gewerkt voor dat perfecte bikinilijf, komen die kilo’s er tijdens gewoon weer aan… Natuurlijk mag je je op vakantie wat meer laten gaan, maar overdrijven is nooit goed. Gezond blijven en tegelijkertijd genieten, is easy met deze vijf tips van Weight Watchers:

  1. Haal het beste uit je all-inclusive vakantie. Een all-inclusive verblijf met bijhorend buffet kan gevaarlijk lijken, maar het is wel hét moment om gevarieerd te eten. Let er alleen op dat je niet té veel op je bord legt.
  2. Dat fruit gezond is weten we allemaal. Probeer tijdens je vakantie eens het lokale fruit. Je hoeft voor een keer geen appels of peren te eten: geniet van guave in Peru, dragon fruit in Vietnam en mangosteen in Indonesië.
  3. Ga voor de alcoholvrije cocktail. Vakantie = cocktails! Maar alcohol hoeft niet altijd. Probeer eens een Shirley Temple! Is even verfrissend, en je houdt er geen kater aan over de volgende dag.
  4. Vraag je saus apart. Dikmaker nummer 1: saus. Overijverige obers durven nogal eens erg veel saus bij je gerecht te serveren. Saus kan, maar vraag het apart. Dan kun je zelf doseren.
  5. Experimenteer met sporten. Beweging is van groot belang om tijdens je vakantie fit te blijven. En dus kan vakantie hét moment zijn om lekker te sporten of een nieuwe sport te ontdekken. Wat dacht je van yoga tijdens je vakantie op Ibiza, hardlopen op Park Avenue of baantjes trekken in de Middellandse Zee? En zit je in een all-inclusive resort? Sla dan de sportieve onderdelen die georganiseerd worden vooral niet over!

Gezond leven op vakantie © Instagram Lauren Conrad

*Achtergrond onderzoek

De resultaten kwamen tot stand via een online bevraging in oktober 2014 door onderzoeksbureau iVOX bij 1000 Nederlands vrouwen tussen 18 en 54 jaar, representatief gewogen op taalkeuze, leeftijd en opleidingsniveau.

Over Weight Watchers

Weight Watchers International, Inc. is de grootste afslankorganisatie ter wereld met een netwerk van filialen in 30 landen. Weight Watchers biedt een breed gamma producten, publicaties en programma’s aan voor al wie zijn of haar gewicht onder controle wil houden of verliezen. Voor meer informatie over kun je terecht op www.weightwatchers.nl.

Lauren Conrad Instagram © Instagram Lauren Conrad

Laatste nieuws