Wat zetten celebs op tafel?

1 more nite till #dinnerattiffanis premiere. See how 2 make fun party recipes for a great game night @CookingChannel pic...

Kennen jullie Kelly Kapowski nog? Of gaat er geen ‘Saved by the’ belletje rinkelen? Een paar weken geleden werd de cast van deze 90ies comedy bij ‘Late Night with Jimmy Fallon’ nog herenigd en nu heeft Tiffani Amber Thiesesen (jawel, de dame die de rol van Kelly vijf jaar lang vertolkte) een eigen kookshow: Dinner at Tiffani’s. Deze keer in ‘wat zetten celebs op tafel‘: Tiffani.  Tegen InStyle verklapt de actrice waarom zij de overstap naar het fornhuis heeft gemaakt:

Ik vind het fantastisch wat eten met mensen kan doen. Het roept herinneringen op, is food for thought en belangrijker: het is een moment waarop we even geen telefoon bij de hand hebben en gewoon met elkaar bezig zijn. 

Tiffani Amber Thiessen

Dit gezellig tafelen samen met familie en vrienden is waar de show om draait. Zo nodigt Thiessen elke week celeb-vrienden uit, zoals o.a. Lance Bass (‘N SYNC). In de eerste aflevering maakte Thiessen een pizza met champignons, prei en prosciutto. Wij hebben het recept hier, zodat jij dit weekend thuis ook kunt kokkerellen. Pizza is een van Tiffani’s favorieten, en stiekem vinden wij dat af en toe ook wel lekker.

Ingrediënten

 • 15 gr ongezouten boter
 • 1 grote prei, dun gesneden (ca. 300 gr)
 • 300 gr champignons (gesneden)
 • zout en peper
 • bloem
 • ½ pond pizza deeg
 • extra-virgin olijfolie
 • 65 gr parmezaan
 • 4-6 dun gesneden prosciutto plakjes

Bereiding

 1. De oven voorverwarmen op ca. 260-300°. Verwarm een gietijzeren grillpan op middelhoog vuur.
 2. Smelt de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de prei toe en bak de prei tot het zacht is (ca. 4 min). Voeg de champignons toe en bak nog 2 min. Breng op smaak met zout en peper.
 3. Bestrooi een snijplank met wat bloem en rol het pizzadeeg in een ovale vorm (zodat het in de grillpan past). Bestrijk de voorverwarmde grillpan met 1 eetlepel olijfolie. Bestrijk het deeg met 2 eetlepels olijfolie en leg het deeg met de geoliede kant naar beneden in de pan. Het deeg begint te borrelen als het kookt. Bak door tot je de gril-tekens ziet (3 tot 5 min) en draai dan om. Bak de andere kant verder tot je ook daar de gril-tekens ziet en het deeg wat stijver wordt (ca. 3 min).
 4. Leg het pizza-deeg op de bakplaat en beleg deze met de champignons en de prei. Bestrooi met de parmezaan. Plaats de pizza in de oven en bak tot de kaas smelt (5-7 min, afhankelijk van hoe goed voorverwarmd/heet de oven is).
 5. Haal de pizza uit de oven. Garneer met de prosciutto. Snijd in kleine hapjes en serveer.

Beau appetit!

Bron: InStyle
Recept: Tiffani Amber Thiessen

Laatste nieuws