Zwolle: De Librije

Culinair journaliste Mara Grimm selecteert de meest Beau Monde-waardige restaurants voor jou. Hier is het niet alleen z...

0
Culinair journaliste Mara Grimm selecteert de meest Beau Monde-waardige restaurants voor jou. Hier is het niet alleen zien en gezien worden, maar vooral heel erg lekker eten! Dit keer: De Librije in Zwolle.

Een van de ergste dingen die je in een restaurant kan gebeuren: drink je een goddelijke wijn, wil je een doosje bestellen voor thuis en dan blijkt ’ie – uiteraard – niet verkrijgbaar voor de gewone sterveling. Gelukkig begrijpen ze dat bij Anfors. Deze hofleverancier van talloze sterrenrestaurants heeft daarom een webwinkel geopend.
Om dat te vieren, mocht ik aanschuiven bij driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle. Anfors schonk de wijnen en Jonnie Boer kookte erbij. Dat leverde een aantal onvergetelijke vondsten op. Zo dronk ik een van de mooiste Sauvignon Blancs ooit, waar Jonnie een langoustine met kombucha en rolmopsnat bij serveerde. Verrassing van de dag was een wijn uit Tenerife. Deze Suertes del Marques combineerde weergaloos met de Noordzeetong met bruine boter, jeneverbes en aardpeer. Wat het extra bijzonder maakte, is dat dit de laatste keer was dat ik bij De Librije at.
Eind december sluit het beste restaurant van Nederland zijn deuren. 20 januari opent de nieuwe Librije in het hotel van Jonnie en Thérèse even verderop (Eric Kuster tekende voor het interieur!). En in de tussentijd? Drink ik de wijnen van De Librije lekker thuis. Met dank aan de mannen van Anfors.

www.librije.com en www.anfors.com

Laatste nieuws