Amsterdam: Taiko

Culinair journaliste Mara Grimm selecteert de meest Beau Monde-waardige restaurants voor jou. Hier is het niet alleen z...

0
Culinair journaliste Mara Grimm selecteert de meest Beau Monde-waardige restaurants voor jou. Hier is het niet alleen zien en gezien worden, maar vooral heel erg lekker eten! Lees hier over restaurant Taiko in Amsterdam.

Vanaf de opening was het liefde op het eerste gezicht tussen het Conservatorium Hotel en mij. De kosmopolitische sfeer, de bruisende bar en vooral de lobby waar ik zo graag champagne drink… ik heb er al heel wat uren doorgebracht. Gek genoeg heb ik het restaurant altijd links laten liggen. Daarom was ik extra blij toen ik hoorde dat chef-kok Schilo van Coevorden het concept heeft aangepast: restaurant Tunes heet nu Paiko (dat is een Japans instrument, wist ik ook niet). Het prachtige interieur is grotendeels hetzelfde gebleven, maar de kaart is nu Aziatisch met naast sashimi, sushi en dimsum een aantal inventieve gerechten. Een must try is de daikon-salade, waarvan de dressing zo lekker is dat ik nog net mijn bord niet heb afgelikt (het blijft natuurlijk Het Conservatorium). En ik proefde mooie bereidingen van rundvlees: nigiri sushi met rund, sashimi van rund en entrecote. En heel knap: waar de meeste Aziatische desserts naar gezichtscrème smaken, zet Schilo heerlijk zoets op tafel. Niet zo gek als je bedenkt dat hij jarenlang in Azië werkte en zijn hart duidelijk nog altijd bij die keuken ligt. Want ook dat was ooit liefde op het eerste gezicht.

www.conservatoriumhotel.com

Laatste nieuws