Brugge: Hertog Jan

Culinair journaliste Mara Grimm selecteert de meest Beau Monde-waardige restaurants voor jou. Hier is het niet alleen z...

0
Culinair journaliste Mara Grimm selecteert de meest Beau Monde-waardige restaurants voor jou. Hier is het niet alleen zien en gezien worden, maar vooral heel erg lekker eten! Alles over Hertog Jan in Brugge lees je hier.

Hij is niet alleen de beste, maar misschien ook de leukste kok van België: Gert De Mangeleer van het drie Michelinsterren-restaurant Hertog Jan in Brugge. Gert snapt wat we willen: wél heerlijk dineren, maar geen paniek op de weegschaal. Hij verhuisde zijn restaurant naar een oude boerderij omringd door eetbare bloemen, kruiden en groenten; een Hof van Eden 2.0. De moderne aanbouw die dienst doet als eetzaal, geeft een mooi contrast tussen oud en nieuw. Bij binnenkomst word je uitgenodigd om door de tuin te wandelen met een glas vers groentesap. Dan ga je tussen de Belgische chic aan tafel en proef je wat net nog in de tuin stond. Een prachtige salade met een paar van de 75 (!) soorten tomaat bijvoorbeeld. Of mijn favoriet: aubergine gelakt met soja en miso met crème van citroenschil en geraspte kabeljauwkuit. En dan heb ik het nog niet eens over het perfecte gastheerschap van Joachim Boudens, een immense open keuken, de aardappelkelder die verbouwd werd tot wijnkelder en vooral: goddelijke champagne geserveerd vanuit een boerenkar. www.hertog-jan.com

PS. Blijven slapen in Brugge? Ik sliep in The Pand, een van de leukste boetiekhotels ooit. www.pandhotel.com

Laatste nieuws