Modena: Osteria Fransescana

Culinair journaliste Mara Grimm selecteert de meest Beau Monde-waardige restaurants voor jou. Hier is het niet alleen z...

0
Culinair journaliste Mara Grimm selecteert de meest Beau Monde-waardige restaurants voor jou. Hier is het niet alleen zien en gezien worden, maar vooral heel erg lekker eten! Lees hier over restaurant Osteria Fransescana in Italië.

Italianen zijn traditioneel als het over koken gaat. Familierecepten zijn heilig, en kazen, balsamico’s en hammen worden vaak eeuwen op dezelfde manier gemaakt. Dus toen avant-garde kok Massimo Bottura een paar jaar geleden met kritische blik naar klassieke Italiaanse gerechten keek en daar nieuwe versies van bedacht, werd hem dat niet in dank af¬genomen. Sterker: hij werd net niet op de brandstapel gegooid. Hij creëerde onder meer een gerecht met vijf verschillende structuren van Parmezaanse kaas. Ook het klassieke pasta-bonengerecht pasta e fagioli serveerde hij anders dan de Italianen gewend waren: in een glas met laagjes. Het was vloeken in de culinaire kerk. Inmiddels heeft Italië hem vergeven: Bottura heeft drie Michelin¬sterren en zijn restaurant Osteria Francescana in Modena staat zelfs nummer 3 in de ranglijst van beste restaurants ter wereld. Overigens is het restaurant een attractie op zich: Bottura is kunstverzamelaar en zelfs de wc’s hangen vol foto’s en schilderijen. Maar het gaat natuurlijk om het eten. En dat zit zo vol emoties en mooie hedendaagse vondsten dat Osteria Fransescana een omweg waard is. Gelukkig is Modena niet ver van Milaan. En daar moeten we toch zijn voor de nieuwe wintercollecties.

Laatste nieuws