Barcelona: Hotel Omm

Culinair journaliste Mara Grimm selecteert de meest Beau Monde-waardige restaurants voor u. Hier is het niet alleen zie...

hotel omm barba

Culinair journaliste Mara Grimm selecteert de meest Beau Monde-waardige restaurants voor u. Hier is het niet alleen zien en gezien worden, maar vooral heel erg lekker eten! Samen met Beau Monde’s hoofdredactrice Ellen ging Mara eten bij Hotel Omm in Barcelona.

Onlangs was ik met Beau Monde’s gloednieuwe hoofdredacteur Ellen in Barcelona. Omdat bij een nieuwe baan en nieuwe outfit hoort, hebben we vooral veel geshopt. Sterker nog, we kwamen met zoveel paar schoenen thuis dat Ellen de komende dertig jaar hoofdredacteur kan blijven. Enfin. Shoppen maakt hongerig, dus er moest ook gegeten worden. We aten verslavende hot dogs van calamaris bij het nieuwe Bodega 1900, proefden ijs van een sterrenchef bij de strandtent La Guingueta, verbaasden ons over de slechte sushi bij het zo gehypte Gig Fish en bestelden de beste paella van de stad bij Escriba. Maar onze fijnste ontdekking was het nieuwe dakterras van Hotel Omm. Een oase van rust die vanaf 19.00 uur ook toegankelijk is voor niet-hotelgasten. Er is een fenomenaal uitzicht over de stad en een superstrak zwembad waarin je kunt pootje baden. Er zijn perfecte bellini’s, gin-tonics waar meer gin ingaat dan tonic, en een niet onaantrekkelijke sushi-chef die voor je neus californian rolls maakt. Op de kaart staat naast sushi en sashimi vooral klassieke Spaanse tapa’s (wij aten binnen 30 seconden een bordje Pata Negra leeg) en last but not least: je kunt steak tartare bestellen van Joan Roca, beter bekend als de beste kok van Spanje. Ook niet onbelangrijk: Hotel Omm ligt om de hoek van Passeig de Gracia, dé winkelstraat van Barcelona. Weten jullie gelijk waar de redactie haar outfits heeft gescoord.

Meer info: www.hotelomm.es

Laatste nieuws