Amsterdam: Waldorf Astoria – Librije’s Zusje

Culinair journaliste Mara Grimm selecteert de meest Beau Monde-waardige restaurants voor u. Hier is het niet alleen zie...

waldorf a

Culinair journaliste Mara Grimm selecteert de meest Beau Monde-waardige restaurants voor u. Hier is het niet alleen zien en gezien worden, maar vooral heel erg lekker eten! In het prachtige Waldorf Astoria Hotel aan de Herengracht in Amsterdam zit een vestiging van Librije’s Zusje.

Leuk: het prestigieuze Waldorf Astoria Hotel opende onlangs zijn deuren aan de Amsterdamse Herengracht. Leuker: in het hotel zit een vestiging van Librije’s Zusje van Jonnie en Thérèse Boer. Leukst: ik mocht een dag voor de opening aanschuiven voor de lunch. De eetzaal is behoorlijk klassiek, maar het uitzicht op de aangrenzende binnentuin is prachtig. Bovendien is wat er op het bord gebeurt al spannend genoeg. Chef-kok Sidney Schitte leerde het vak bij De Librije en brengt – net als zijn leermeester – een ode aan Nederlandse producten. Denk aan krokante tulpen, Noordzeekrab en rug, tong en nek van Kamperlam. Absoluut hoogtepunt is het gerecht van kabeljauwrug; perfect gegaarde vis die prachtig gepresenteerd is en samen met groene thee, passievrucht, kokkels, bruinwier, boontjes en radijs een ingetogen een sensueel smaakpalet biedt. Na krijgen we –geheel volgens de laatste trend – een dessert van groenten, of preciezer: witte asperges met gecondenseerde melk. Erbij leuke, spannende en mooie wijnen. Maar dat kan ook niet anders, met Thérèse aan het roer. Nog meer dorst? Bij de inpandige bar Vault, gevestigd in een voormalige bankkluis, staan de signatuur cocktails van De Librije er op de kaart. En die zijn zo lekker, dat ik vast een kamer zou reserveren.

Meer info: www.waldorfastoria3.hilton.com

Laatste nieuws