Amsterdam: The Fat Dog

Culinair journaliste Mara Grimm selecteert de meest Beau Monde-waardige restaurants voor u. Hier is het niet alleen zie...

the fat dog

Culinair journaliste Mara Grimm selecteert de meest Beau Monde-waardige restaurants voor u. Hier is het niet alleen zien en gezien worden, maar vooral heel erg lekker eten! Dit keer ging ze voor comfort food bij The Fat Dog in Amsterdam.

Door deze rubriek zou je bijna denken dat ik uitsluitend aan de kreeft en kaviaar zit. Niets is minder waar. Want hoe graag ik ook aanschuif bij de beste restaurants ter wereld, ik heb een grote voorliefde voor comfort food. Mits met verstand van zaken bereid en voorzien van een glas champagne, dat spreekt. Gisteren was ik op de opening van de nieuwe zaak van topkok Ron Blaauw in de Amsterdamse Pijp, The Fat Dog. Hier draait het maar om één ding: hot dogs. Uiteraard laat Ron zijn worsten speciaal maken door zijn favoriete slager. Ook de broodjes worden speciaal voor hem gebakken. Je hebt de keuze uit tien verschillende hotdogs en – helaas voor mijn bikini- ik heb ze bijna allemaal geproefd. Super lekker is de Casablanca, met lamsworst, baba ganoush, kummelkomkommer en spicy mayonaise. Voor de puristen is er de Roy Donders: gewoon een worst met een broodje en geen garnituur. Mijn grote favoriet? Dat is The Naughty Bangkok: een hotdog met zoetzure groenten, mayonaise van rode curry, koriander en krokante rijst. En voor wie dat te eenvoudig vindt: de Vive La France wordt geserveerd met ganzenlever en truffelmayonaise. Uiteraard schenkt Ron er champagne en gin-tonics bij die zo goed zijn dat ik nu in bed lig te schrijven. Gelukkig werken hotdogs ook goed bij een kater. Ik ga dus nog maar even terug.

Meer info: www.thefatdog.nl

Laatste nieuws