Nieuwpoort, Curaçao: Santa Barbara

Culinair journaliste Mara Grimm selecteert de meest Beau Monde-waardige restaurants voor u. Hier is het niet alleen zien...

Culinair journaliste Mara Grimm selecteert de meest Beau Monde-waardige restaurants voor u. Hier is het niet alleen zien en gezien worden, maar vooral heel erg lekker eten! Ze reisde af naar tropisch eiland Curaçao om te onderzoeken hoe het daar gesteld is met de culinaire wereld.

Deze column schrijf ik vanuit Curaçao. Of preciezer: vanaf mijn eigen hemelbed op het hagelwitte privé-strand van het onverslaanbaar mooie Santa Barbara Hotel met binnen handbereik een schaal suikerzoete meloen en een perfect gemaakte mojito. Maar daar leest u mijn rubriek niet voor. Ook niet voor het feit dat Jay Z, Prince, Wimlex en Maxima hier kind aan huis zijn. Ik bedoel: een beetje Beau Monde-vrouw draait haar nek niet om voor een paar sterren – al maak ik voor Prince een uitzondering. Enfin. Ik ben op Curaçao om te laten zien dat het onzin is hier niet goed gegeten kan worden. Toegegeven: het is even zoeken. Want hoe fantastische je hier op straat eet, in de meeste hotels lopen ze nog niet over van liefde voor lokale producten en traditionele gerechten. Santa Barbara is een uitzondering. In Shore, hun fine dining restaurant met uitzicht op de felblauwe zee eet je onovertroffen gegrilde Mahi Mahi tonijn. Ze serveren coquilles met creoolse puree, kokos en chili. En behalve een serieuze chef staat er in de keuken de piepjonge Angelina die uitstekende citrus risotto maakt. Erbij mooie wijnen, gemotiveerde bediening en dat eindeloze uitzicht. En dan weet je zeker: op Curaçao kun je dus wel lekker eten. Maar nu ga ik even Prince zoeken.

Meer info: www.santabarbararesortcuracao.com

Laatste nieuws