Kopenhagen: Kadeau

Culinair journaliste Mara Grimm selecteert de meest Beau Monde-waardige restaurants voor u. Hier is het niet alleen zie...

kadeau kopenhagen

Culinair journaliste Mara Grimm selecteert de meest Beau Monde-waardige restaurants voor u. Hier is het niet alleen zien en gezien worden, maar vooral heel erg lekker eten! Hier lees je over Kadeau in Kopenhagen.

Het lijkt een gouden regel: wie naar Kopenhagen gaat moet bij Noma eten. En eerlijk is eerlijk, het restaurant van topkok Rene Redzepi dat jarenlang achter elkaar werd verkozen tot beste restaurant ter wereld is zeer de moeite waard. Maar er zijn in Kopenhagen nog meer ontzettend goede restaurants. Daarom niet het zoveelste verhaal over Noma, maar over een van mijn laatste ontdekkingen: Kadeau. Een sobere maar stijlvolle en jonge zaak midden in de stad waar chef Nicolai Nørregaard een eerbetoon brengt aan het eiland waar hij vandaan komt en al eerder een restaurant opende: Bornholm. De serviezen en de kunst komen allemaal uit dit kleine eiland in de Baltische Zee. En belangrijker: ook de producten waar Nørregaard mee werkt komen hier vandaan. Denk daarbij aan gerookte vis, zwarte bessen, gefermenteerde honing, spelt en rendier. Wij werden begroet met de legendarische woorden: ‘het is tien gangen of niets’, maar normaal gesproken kies je tussen 4 of 8 gangen. Zoals we van de Nordic Cuisine gewend zijn: allemaal even ingetogen maar mooi gepresenteerd, puur en fris van smaak en met back to basic producten als hanenhart of pootjes die je met klauw en al mag afkluiven. En nee, dat is niet eng. Dat is sexy.

Meer info: www.kadeau.dk

Laatste nieuws