Amsterdam: Bord’eau

Culinair journaliste Mara Grimm selecteert de meest Beau Monde-waardige restaurants voor u. Hier is het niet alleen zie...

bordeau header

Culinair journaliste Mara Grimm selecteert de meest Beau Monde-waardige restaurants voor u. Hier is het niet alleen zien en gezien worden, maar vooral heel erg lekker eten! Dit keer: Bord’eau in Amsterdam.

Een gouden plafond, een wijnkaart vol grote namen, perfect gepoetst tafelzilver, bediening die zelden een steekje laat vallen en een menukaart vol ingrediënten als kreeft, kaviaar en kikkerbillen. Restaurant Bord’eau in het hoofdstedelijke Hotel de l’Europe is een met uitsterven bedreigd restaurantsoort. Waar talloze topzaken kiezen voor laagdremplige formules en eenvoudiger gaan koken, wordt je hier nog met alle egards ontvangen, wordt er royaal truffel over de gerechten geschaafd en mag de bereiding van een saus nog gewoon een paar dagen duren. Want in plaats van te focussen op vernieuwing, draait het bij Bord’eau vooral om perfectionering. Als ik er eet (en ik ben er nu een keer of zes geweest –iemand moet het doen) krijg ik regelmatig gerechten die ik de keer ervoor ook al at. Maar altijd nog beter en meer uitgediept dan de vorige keer. De rode mul met jus à la becasse bijvoorbeeld, een gerecht waarmee chef-kok Richard van Oostenbrugge en zijn rechterhand Thomas Groot bewijzen dat de klassieke Franse keuken nog springlevend is. Of de aardappel met kalfstartaar en kaviaar, een ogenschijnlijk simpel gerecht waarvan elke hap een blijk is van puur vakmanschap. Dat is knap. Zo knap dat Bord’eau onlangs beloond werd met een tweede Michelinster.

PS Mijn advies? Ga hier vooral lunchen. Ik weet het: over geld praten is niet sjiek. Maar een drie gangenlunch voor 38 euro op dit niveau is uitzonderlijk.

Meer info: www.bordeau.nl

Laatste nieuws