Culinair journaliste Mara Grimm selecteert de meest Beau Monde-waardige restaurants voor u. Hier is het niet alleen zien en gezien worden, maar vooral heel erg lekker eten! Dit keer: L'Arpège in Parijs.
Never trust a thin cook. Dat was vroeger de gouden regel. Goede koks, dat waren dikke koks. Maar tijden veranderen en gelukkig maar. Tegenwoordig zorgt een beetje kok ervoor dat zijn gasten niet misselijk van de boter en room het restaurant uitrollen. Sterker nog, de beste koks ter wereld zijn these days zelfs slank. Hét bewijs dat ze niet alleen snappen wat lekker eten is, maar dat ze ook weten wat goed voor je is. En dat ze begrijpen dat je met groenten minstens zo veel kunt als met vlees. Pionier op dit gebied is natuurlijk Alain Passard, de Franse chef die na jaren koken op topniveau opeens overschakelde op uitsluitend groenten. In zijn met drie sterren bekroonde restaurant LArpège kun je inmiddels ook weer wat vlees en vis bestellen, maar de hoofdrol blijft weggelegd voor groenten -en dan ook nog uit zijn eigen tuin. Passards in zoutkorst gegaarde biet is wereldberoemd. En ook zijn garnalen in groene thee ga ik nooit meer vergeten. Ook leuk: LArpège is niet zoals de meeste Franse topzaken gevestigd aan de rechteroever van de Seine, maar gewoon aan de rive gauche. Lekker dicht bij Saint Laurent dus. En daar pas je na een diner bij Passard nog makkelijk in.
Meer info: www.alain-passard.com